News Flash:

Tramvaiul Bozankaya, scos la noi probe pe linia 9. Tacere dinspre Primaria Timisoara

1 Decembrie 2021
355 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Pana sa poata plimba calatori prin Timisoara, primul tramvai nou al orasului, produs in Turcia, continua testele pe traseul liniei 9, atat marti, cat si miercuri seara. Garnitura Bozankaya va iesi pe linia 9 si va da peste cap circulatia tramvaielor STPT. Autoritatile nu au anuntat cand va fi pus in circulatie.
 
 
Tacere, in continuare, dinspre Primaria Timisoara, la aproape o saptamana de cand Autoritatea Feroviara Romana a emis agrementul tehnic feroviar pentru tramvaiul Bozankaya. Omologarea spune ca acesta poate fi pus in circulatie in Romania.

Dupa scandalul de zilele trecute, cand vicepremierul si ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a adus agrementul AFER la Timisoara, in afara de cateva acuzatii pentru Culita Chis, directorul Directiei de Drumuri din Primaria Timisoara, reprezentantii primariei nu le-au spus timisorenilor cand va fi introdus in circulatie primul tramvai nou al orasului. Nu a fost facut public nici macar un orizont de timp.

Pana una alta, garnitura iese iarasi in probe pe strazile orasului, anunta STPT. Va fi testata atat marti, cat si miercuri seara.

„Testele noului tramvai produs de compania turceasca Bozankaya continua si in aceasta seara (marti – n.r.), pe traseul liniei 9. In aceste conditii, incepand cu ora 21, tramvaiele de pe linia 9 nu vor mai circula intre bulevardul Dambovita si Ciarda Rosie. (…) vor circula doar intre Gara de Nord si bulevardul Dambovita, legatura intre bulevardul Dambovita si Ciarda Rosie urmand sa fie realizata cu autobuze, care vor opri pe carosabil, in dreptul statiilor de tramvai”, transmit cei de la STPT.

Reprezentantii Bozankaya sunt asteptati sa vina in urmatoarele doua saptamani la Timisoara sa lanseze produsul. Noul tramvai ar putea fi pus in circulatie pe liniile 1, 2, 6 si 9 doar, pentru ca are impusa „o limita de viraj recomandata”.

Primaria Timisoara cumpara, cu fonduri europene, 21 de tramvaie de la firma Bozankaya. O garnitura costa 11,58 de milioane de lei, are aproape 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)