News Flash:

Pregatiri pentru iarna, la Timisoara. Societatile care se ocupa de deszapezire „vor interveni imediat ce este nevoie”

30 Noiembrie 2021
375 Vizualizari | 0 Comentarii
utilaj deszapezire

Primaria Municipiului Timisoara a activat Comandamentul de iarna. Firma care se ocupa de deszapezire si combaterea poleiului este pregatita sa intervina cu 19 utilaje multifunctionale si echipamente de deszapezire dotate cu sisteme de monitorizare si localizare. Si cetatenii au responsabilitati pe perioada iernii.
 
In baza acordului – cadru de servicii dintre municipiul Timisoara si SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a fost incheiat contractul subsecvent nr. 5/17.01.2020. Sunt asigurate curatarea si transportul zapezii de pe caile publice din Timisoara si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet.

„Am avut deja doua comandamente de iarna pentru a lua din timp toate masurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul sa se desfasoare in conditii normale pentru sezonul de iarna. Am primit asigurari de la societatile care se ocupa de deszapezire ca vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Curatarea si transportul zapezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulatie, pe poduri, in principalele intersectii si treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport in comun si in alte locuri publice (de ex. Piata Victoriei, Piata Unirii, Piata Traian, Piata Libertatii etc.).

„Firma Brantner este pregatita sa actioneze cu 19 utilaje multifunctionale si echipamente de deszapezire dotate cu sisteme de monitorizare si localizare. Mai precis: 5 utilaje multifunctionale de capacitate mare, 6 utilaje multifunctionale de capacitate mica, 3 utilaje cu incarcator frontal, 3 utilaje de transport al zapezii, 2 autocisterne clorura. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorura de calciu si inhibitor. Aceste cantitati vor fi completate in permanenta, astfel incat stocul sa fie asigurat la un nivel optim pe toata perioada iernii”, spun reprezentantii PMT.

Si celelalte societati ale consiliului local sunt pregatite sa intervina: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piete, precum si firmele de utilitati.

Cetatenii au, de asemenea, responsabilitati pe perioada iernii. Conform HCL 371/2007, art. 2, „cetatenii, institutiile publice, firmele, persoanele juridice si asociatiile de proprietari au obligatia de a indeparta zapada si gheata de pe trotuarele din fata imobilelor si cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, imediat dupa ninsoare. Acestia au obligatia si de a curata rigolele din fata caselor sau magazinelor si indepartarea zapezii si a ghetii (turturilor) de pe acoperisurile imobilelor, de pe burlane sau atentionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzatoare a perimetrului expus. Neindeplinirea obligatiilor amintite anterior se sanctioneaza contraventional”.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszapezire de pe teritoriul orasului, cetatenii au la dispozitie urmatoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunta prin Biroul Salubrizare din cadrul primariei, sunand la numarul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalitatii, la sectiunea Sesizari/Strazi si trotuare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006048 (s)