News Flash:

Timisul, primul judet din Romania care face parte din Federatia Europeana a Biciclistilor

1 Decembrie 2021
334 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

Judetul Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel ca alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultare cu cei mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa.
 
 
Judetul Timis a devenit prima administratie din Romania care a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, mai exact la reteaua „Orase si regiuni pentru ciclisti”. Judetul va beneficia de acum de schimb de experienta si consultare pentru promovarea mersului pe bicicleta, mai ales ca alesii locali pregatesc un plan pentru infrastructura velo in tot judetul.

„Faptul ca facem parte din Federatia Europeana a Biciclistilor ne pune in legatura cu ceea ce se intampla la nivel european in materie de infrastructura verde, cu bunele practici din alte orase si regiuni europene si consultarea in domeniul velo, pe care le vom implementa si noi si vom participa la intrevederi cu membrii federatiei (…) Dau un exemplu simplu de bune practici pe care le putem adopta de la cei implictai in organizatie. In tarile nordice, cand este perioada ploioasa, masinile de exemplu stau mai mult pe culoarea rosie pentru a acorda prioritate celor care circula cu bicicleta”, spune Cristian Mos, vicepresedintele CJ Timis.

Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) a fost fondata in anul 1983 la Copenhaga si are ca scop promovarea ciclismului si imbunatatirea conditiilor de utilizare a acestui mijloc de transport in Europa. Este cea mai importanta organizatie in acest domeniu. ECF are 69 de membri din peste 40 de tari si reuneste cele mai puternice asociatii de biciclisti. Obiectivul organizatiei este ca tot mai multi oameni sa mearga mai frecvent cu bicicleta, influentand politicile si bugetele in favoarea unei mai mari utilizari a bicicletelor. Toti membrii se reunesc in cadrul federatiei si fac schimb de experienta si consultare in domeniul ciclismului.

Reteaua „Orase si regiuni pentru Ciclisti” este parte integranta a Federatiei Europeana a Biciclistilor destinata autoritatilor locale si regionale. Din acesta retea face parte si Timisul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006272 (s)