News Flash:

Eveniment important în Portul Mangalia

Poliţiei de Frontieră Română a fost dotată cu două drone de tip avion, cu decolare verticală

17 Aprilie 2024
115 Vizualizari | 0 Comentarii

Astăzi, pe 17 aprilie 2024, în Portul Mangalia, la sediul Grupului de Nave Mangalia din cadrul Gărzii de Coastă, în prezența domnului secretar de stat, chestor general de poliție Bogdan Despescu, și a inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliție Cornel-Laurian Stoica, s-a desfășurat evenimentul de intrare în dotarea Poliției de Frontieră Române a două drone de tip avion, cu decolare verticală.

Pentru a preveni și combate infracționalitatea transfrontalieră în toate formele ei și pentru a ține pasul cu tehnologia tot mai avansată și diversă a infractorilor, polițiștii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente și moderne echipamente, mai ales în contextul geostrategic actual.

Poliția de Frontieră Română face încă un pas în evoluția capacităților de supraveghere și control al frontierei naționale prin introducerea în dotare a celor două drone de tip avion, cu decolare verticală. Utilizarea acestei tehnologii avansate reprezintă o etapă importantă în consolidarea forțelor Poliției de Frontieră Române pentru asigurarea securității naționale și a stabilității în regiune.

Cele două avioane fără pilot au fost donate Poliției de Frontieră ca urmare a unei sponsorizări din partea companiei Philip Morris Internațional. Colaborarea cu sectorul privat în combaterea infracționalității este un obiectiv important al instituției. Prin proiectul finalizat astăzi, se urmărește îmbunătățirea capacității de supraveghere a frontierei de stat și combaterea traficului ilicit cu țigarete în special, dar și combaterea infracționalității transfrontaliere în general.

Instruirea polițiștilor de frontieră care operează dronele s-a desfășurat în Africa de Sud, pe o durată de zece zile, la sediul producătorului de echipamente. Cei șase polițiști de frontieră, selectați din cadrul structurilor teritoriale, au parcurs un program complex de formare care le va permite să folosească aeronavele la capacitate maximă.

Cele două drone de tip avion, cu decolare verticală, vor permite o supraveghere eficientă a zonelor de până la 150 km, reducând semnificativ timpul de reacție prin planificarea strategică a echipajelor, care pot interveni rapid, alăturându-se mijloacelor de supraveghere deja existente.

Astfel, noua tehnologie se va adăuga celor 38 de aeronave fără pilot aflate deja în dotarea instituției. Primele 7 au intrat în dotare în 2018, fiind completate de alte 26 în 2022 și încă 5 în 2023, prin contracte de achiziție și donații.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005103 (s)