News Flash:

Exercițiu NATO pe Marea Neagră

„Sea Shield 24”, cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române, e în plină desfășurare

16 Aprilie 2024
85 Vizualizari | 0 Comentarii


Cel mai mare exercițiu NATO desfășurat pe Marea Neagră, organizat de Forțele Navale Române, este în plină desfășurare. Sub numele de „Sea Shield 24”, acesta este cel mai complex exercițiu organizat și condus de către Forțele Navale Române și are loc în perioada 8 – 21 aprilie. Alături de România, participă și alte 12 state aliate și partenere: Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

„Peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.

Scenariul exercițiului vizează atingerea obiectivelor de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, de combatere a acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, de control al traficului maritim și fluvial și de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune”, comunică cei de la Forțele Navale Române.


"Sea Shield 24", exercițiul multinațional, reprezintă cel mai elaborat eveniment organizat și coordonat de Forțele Navale Române în anul de instrucție 2024. Acesta servește ca mijloc de promovare a inițiativelor și intereselor României atât la nivel regional, cât și internațional, și contribuie la consolidarea interoperabilității între forțele participante.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005385 (s)