News Flash:

Un nou proiect de lege a fost pus în consultare publică

Profesorii din învățământul universitar superior vor trebui să se supună unui control psihiatric

5 Aprilie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui nou proiect de lege pus în consultare publică, profesorii din învățământul universitar superior vor fi supuși unui control psihiatric la fiecare patru ani.

Conform noului ordin, menținerea funcției este condiționată de evaluarea medicală care va include și evaluarea capacității psihice. De asemenea, este inclusă o listă cu afecțiunile care constituie contraindicații pentru funcția didactică de predare sau didactică auxiliară în universități.

Refuzul controlului psihiatric poate atrage sancțiuni disciplinare, inclusiv desfacerea contractului individual de muncă.

Avizul psihiatric este obligatoriu și la înscrierea la concursul de ocupare a unui post didactic în învățământul superior, eliberat de un medic specialist psihiatru, dintr-un centru de sănătate mintală teritorial.

Dacă apar modificări psihocomportamentale la personalul angajat dintr-o instituție de învățământ superior, universitatea poate solicita un nou examen medical printr-o hotărâre a consiliului de administrație.

Lista afecțiunilor care constituie contraindicații pentru exercitarea funcției include tulburări psihice organice, tulburări induse de consumul de alcool și substanțe psihoactive, schizofrenie, tulburări bipolare, tulburări depresive severe, tulburări fobice și anxioase severe, tulburări obsesiv-compulsive severe, tulburări disociative și tulburări de personalitate.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009682 (s)