News Flash:

Un nou proiect de lege a fost adoptat

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc

9 Aprilie 2024
95 Vizualizari | 0 Comentarii


Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a transmis că în ședința de marți a plenului va fi adoptat proiectul de lege care interzice jocurile de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. 

„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României.

În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat Simonis la Palatul Parlamentului, conform AGERPRES.

El a afirmat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat și că vor mai urma și altele.

„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege. Această lege reglementează şi stipulează foarte clar că în 10 zile de la intrarea în vigoare nu se mai poate desfăşura acest tip de activitate în localităţile care au sub 15.000 de locuitori”, a precizat Simonis.


Președintele interimar al Camerei Deputaților a subliniat că se poartă o luptă cu o industrie care deține o piață de câteva miliarde de euro, care dispune de cei mai buni avocați și cei mai competenți specialiști în identificarea anumitor erori.


„Mai important decât să facem o lege rapid este să facem o lege bună. Ne-am asigurat că ceea ce facem astăzi este inatacabil şi de nespeculat de către cei care au foarte mulţi bani şi cu care ne luptăm noi astăzi, dar banii lor nu sunt bani curaţi, sunt bani pierduţi de oameni care îşi distrug destinele”, a concluzionat Simonis.

UPDATE! Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților în ziua de marți, cu 243 de voturi „pentru”, patru abțineri, iar doi deputați nu au participat la vot.

Conform acestui proiect, spațiul comercial în care operatorul desfășoară jocuri de noroc, dacă este dotat cu mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Pentru a dovedi acest lucru, este necesară o adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul respectiv.

În plus, proiectul impune crearea și actualizarea constantă de către ONJN a unui registru public, accesibil online și actualizat cel puțin o dată la fiecare 24 de ore, care va lista operatorii licențiați/autorizați pentru a desfășura activități în domeniul jocurilor de noroc.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007900 (s)