News Flash:

Un nou proiect de ordin, pus în dezbatere publică de MAI

Duplicatul permisului de conducere va putea fi obținut online

8 Aprilie 2024
109 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform unui proiect de ordin recent propus spre dezbatere publică de către Ministerul Afacerilor Interne, duplicatul permisului de conducere va putea fi obținut online, eliminând astfel necesitatea deplasării la serviciile de permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Potrivit legii în vigoare, în cazul în care permisul de conducere este pierdut, deteriorat sau furat, titularul trebuie să se prezinte personal pentru a obține un duplicat. Însă, prin noul proiect propus, MAI intenționează să instituie o procedură care să permită obținerea duplicatului online, fără a fi nevoie de prezența fizică la autorități, conform avocatnet.ro.

Conform proiectului, duplicatul permisului de conducere va putea fi solicitat și transmis online prin intermediul unui cont de acces la serviciile online disponibile pe site-ul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Cererea pentru eliberarea duplicatului și documentele necesare vor putea fi trimise prin intermediul unei aplicații informatice special create pentru acest scop pe pagina de internet a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Noul permis va fi expediat la adresa indicată de titularul permisului din România sau va putea fi ridicat de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, așa cum este menționat de solicitant în cererea de duplicat.

De asemenea, conform proiectului, solicitantul nu va mai fi obligat să predea vechiul permis autorităților, deoarece valabilitatea acestuia va înceta automat odată cu înregistrarea cererii.

În cazul în care șoferii au nevoie de o dovadă temporară a dreptului de conducere, aceștia vor putea solicita o înlocuitoare până la primirea noului permis.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005739 (s)