News Flash:

Tudorel Toader, despre legile privind justitia: Vineri am primit de la ICCJ un alt set de propuneri

2 Mai 2017
842 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, marti, ca a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie un alt set de propuneri privind modificarile aduse legilor justitiei, diferite de cele ale Consiliului Superior al Magistraturii.
"Am crezut ca propunerile CSM sunt si propunerile magistratilor ICCJ. Vineri am primit de ICCJ un alt set de propuneri", a declarat ministrul Justitiei.
Si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a trimis, vineri, ministrului Justitiei propunerile pentru modificarea pachetului de legi ale justitiei, una dintre propuneri fiind diminuarea rolului pe care il are, in prezent, ministrul Justitiei in numirea procurorilor-sefi.
"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul -acestuia, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptiesi al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, cu avizul ministrului Justitiei, dintre procurorii care au o vechime minima de 18 ani in functia de judecator sau procuror, nu au fost sanctionati disciplinar si nu au avut abateri de la Codul deontologic", se arata in documentul CSM.

csm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004956 (s)