Prajitura cu mere
Ingrediente
3 mere dulci
200 g faina
150 g zahar
1 cana apa minerala
125 g margarina
2 linguri cu ulei
1/2 plic praf de copt
esenta de vanilie
miez de nuca
scortisoara
otet
Mod de preparare
Pentru inceput, freaca margarina cu zaharul pana ajunge o crema moale si fina, apoi introdu in amestec faina cernuta si apa minerala. Adauga praful de copt amestecat in prealabil cu putin otet si cu cele doua linguri de ulei, apoi pune si esenta de vanilie dupa gust.
In continuare, varsa compozitia intr-o forma de tarta pe care ai pus hartia de copt, iar deasupra aranjeaza cu grija bucati de mar si nuca zdrobita, pe care ai lasat-o timp de 2 minute pe tigaia incinsa. Tine compozitia la cuptor timp de 20 de minute.
In timp ce lasi prajitura la cuptor, taie restul de mere in felii subtiri si stropeste-le cu zeama de lamaie. Cand prajitura a inceput sa se inchege, aseaza deasupra feliile de mar si presara zahar si scortisoara. Tine prajitura la cuptor pentru inca 15 minute.
Comentarii (0)