News Flash:

Prajitura delicioasa cu foi de napolitana

2 Iunie 2017
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
napolitana

Ingrediente

Blat alb:
– 4 oua,
– un praf de sare,
– 4 linguri de zahar,
– 4 linguri de faina,
– 2 linguri ulei,
– coaja rasa de lamaie


Blat negru:
– 4 oua,
– un praf de sare,
– 4 linguri de zahar,
– 3 linguri de faina,
– 2 linguri de ulei,
– o lingura de cacao,
– esenta.

 

Crema:
– 250 g branzica fina de vaci (20% grasime),
– 400 g smantana grasa,
– 200 g zahar pudra,
– coaja rasa de lamaie si portocala,
– un plic de gelatina


Decor:
– 2 foi de napolitana,
– 300 g ciocolata.

 

Mod de preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi pe rand, batand separat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si coaja rasa, se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul, apoi faina. La blatul cu cacao se amesteca faina cu cacaoa. Se coc separat in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie pentru copt, cca 20 min. la foc potrivit. Blaturile coapte se desprinde hartia de copt, cu lama unui cutit.
2. Pentru crema se mixeaza smantana cu branzica, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste in bain marie, fara sa se fiarba si se toarna calda, in fir subtire in amestecul de branzica. Se monteaza prajiturica, intr-o forma mai inalta asezand primul blat, cel alb, se toarna crema se asaza al 2-lea blat, se preseaza usor cu mana, apoi se lasa sa se inchege, cel putin 2 ore.
3. Se da ciocolata prin razatoare, apoi se topeste la bain-marin. Se scoate prajitura din tava, se unge blatul la exterior cu jumatate din ciocolata topita apoi se pune foaia de napolitana si se preseaza usor. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte. Se lasa sa se intareasca la frigider apoi se taie sub forma de patrate sau romburi. Pofta buna!


sursa: avramflorea.ro

ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005850 (s)