News Flash:

Dmitri Medvedev: Viktor Ianukovici este in continuare presedintele legitim al Ucrainei

3 Martie 2014
647 Vizualizari | 0 Comentarii
Viktor Ianukovici
Presedintele ucrainean demis, Viktor Ianukovici, este în continuare presedintele legitim al acestei foste republici sovietice, chiar daca autoritatea sa este "nesemnificativa", a apreciat luni premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP.
"Da, autoritatea presedintelui Ianukovici este aproape nesemnificativa, dar acest lucru nu sterge faptul ca, potrivit Constitutiei ucrainene, el este seful legitim al statului", a scris Medvedev într-un mesaj publicat pe contul sau de Facebook.
Rusia a acceptat sa îi asigure protectia lui Ianukovici pe teritoriul rus, reaparut vineri pentru prima data de la destuirea sa pentru a sustine o conferinta de presa în orasul rusesc Rostov-pe-Don (sud).
Medvedev a asigurat ca Rusia este dispusa sa dezvolte "relatii respectuoase cu tara sora Ucraina", dar nu cu autoritatile interimare care îl înlocuiesc pe Ianukovici.
"Ucraina nu este pentru noi grupul de persoane care au preluat puterea dupa ce au varsat sânge (...) încalcând Constitutia si celelalte legi ale statului lor", a criticat el.
"Este vorba despre tara întreaga. Oameni foarte diferiti. Ucraineni, rusi, tatari, evrei. Alte natiuni care traiesc în buna întelegere", a adaugat el.
Mai multi oficiali rusi au denuntat "fascistii care au preluat puterea la Kiev".
Medvedev a subliniat, de asemenea, ca daca Ianukovici se face vinovat de crime, ar trebui angajata o procedura de destituire "conform Constitutiei ucrainene".
"Tot restul este arbitrar. Preluarea puterii. Iar acest lucru înseamna ca o astfel de ordine va fi extrem de instabila. Se va termina printr-o noua lovitura de stat. O noua baie de sânge", a avertizat el.
"Rusia are nevoie de o Ucraina puternica si stabila. De un partener solvabil si previzibil. Si nu de un parinte sarac care îsi petrece timpul cersind", a scris el. Mediafax.ro

viktor ianukovici dmitri medvedev
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0910 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017459 (s)