News Flash:

Armata ucraineana este in stare de alerta

2 Martie 2014
826 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a plasat armata în stare de alertă, pe fondul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară, iar măsurile de securitate la obiectivele strategice, inclusiv la centralele nucleare, au fost sporite. Turcinov a făcut acest anunţ după o reuniune de urgenţă a Consiliului pentru securitatea naţională.

"Am dat ordin de a pune armata în stare de aletă, de a consolida apărarea centralelor nucleare, aeroporturilor şi punctelor strategice", a declarat Oleksandr Turcinov în cadrul unei conferinţe de presă.

"Suntem convinşi că Rusia nu va lansa intervenţia, deoarece aceasta ar însemna război şi încheierea relaţiilor între cele două ţări", a declarat la randul său premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Şeful Guvernului ucrainean a declarat că a purtat o discuţie la telefon cu omologul său rus Dmitri Medvedev în cursul căreia a solicitat ca Rusia "să-şi întoarcă în cazărmi forţele de la Marea Neagră pentru a calma situaţia".

"O intervenţie militară va fi inacceptabilă, deoarece aceasta va însemna o încălcare a tuturor acordurilor internaţionale", a spus el.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina pană la "normalizarea" situaţiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 23 queries | Mysql time :0.049752 (s)