News Flash:

CRIZA DIN CRIMEEA: Peninsula se afla, practic, sub controlul Rusiei. In zona sunt 15.000 de militari rusi

2 Martie 2014
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia interimara proeuropeana de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul noptii de sâmbata spre duminica, în contextul semnalelor privind o interventie militara rusa în regiunea autonoma prorusa Crimeea, informeaza CNN. Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, citate de presa internationala, vehicule militare si trupe ruse detin controlul, de aproximativ 48 de ore, asupra principalelor institutii, drumuri si aeroporturi din Crimeea, chiar daca semnele de identificare lipsesc de pe uniformele militarilor desfasurati pe teren si de pe vehiculele acestora.
UPDATE 12:00 - Crimeea se afla, practic, sub controlul Rusiei, desi militarii prezenti nu pot fi identificati
Principalele elemente de infrastructura si administrare - drumuri, aeroporturi si institutii - din regiunea autonoma ucraineana Crimeea se afla practic sub controlul unor militari care cel mai probabil sunt rusi, desi semnele oficiale de identificare lipsesc de pe uniforme.
Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, citate de presa internationala, vehicule militare si trupe ruse detin controlul, de aproximativ 48 de ore, asupra principalelor institutii, drumuri si aeroporturi din Crimeea, chiar daca semnele de identificare lipsesc de pe uniformele militarilor desfasurati pe teren si de pe vehiculele acestora.
Între 6.000 si 15.000 de militari rusi sunt în regiunea Crimeea, afirma surse din cadrul Ministerului ucrainean al Apararii. Nu se stie clar daca este vorba de militari din bazele Flotei ruse de la Marea Neagra, stationata în Portul Sevastopol, sau daca Rusia a trimis trupe suplimentare. Acestora li se alatura membri ai militiilor proruse care au ocupat de joi seara Parlamentul si Guvernul din Simferopol. În plus, potrivit unor surse din cadrul armatei ucrainene, doua nave militare ruse sunt stationate în largul Peninsulei Crimeea.
Consiliul ucrainean pentru Securitatea Nationala a decis plasarea armatei în stare de alerta si mobilizarea trupelor, afirma presedintele institutiei, Andrei Parubi.
Presedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului sau american, Barack Obama, ca Rusia îsi rezerva dreptul de a "proteja interesele sale si populatia rusofona" în caz de "violente" în estul Ucrainei si în Crimeea.
UPDATE 11:15 - Doua nave militare ruse sunt stationate în largul Peninsulei Crimeea - surse ucrainene
Doua nave militare ruse dotate cu echipamente antisubmarin sunt stationate în largul Peninsulei Crimeea, afirma surse militare ucrainene, explicând ca prezenta navelor încalca acordul privind Flota rusa de la Marea Neagra.
Flota rusa de la Marea Neagra este stationata în portul ucrainean Sevastopol, dar nu se stie daca navele observate apartin acestei flote.
Aproximativ 15.000 de militari rusi sunt în prezent în Peninsula Crimeea, sustine un reprezentant al misiunii Ucrainei la Natiunile Unite, fara a oferi detalii despre modul în care serviciile ucrainene au ajuns la aceasta cifra, relateaza CNN.
Nu se stie daca cei 15.000 de militari sunt de la bazele ruse din Crimeea.
Sâmbata, Ministerul ucrainean al Apararii afirma ca în Crimeea erau 6.000 de militari rusi.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut si a primit aprobarea Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina pâna la "normalizarea" situatiei. "Din cauza situatiei extraordinare din Ucraina si a amenintarilor la adresa cetatenilor rusi, trupe ruse vor fi desfasurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federatiei sa autorizeze utilizarea fortelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei pâna la normalizarea situatiei politice din aceasta tara", a comunicat Kremlinul. Sâmbata dimineata, presedintele Consiliului Federatiei declara ca Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonoma ucraineana Crimeea pentru garantarea securitatii Flotei ruse si a cetatenilor rusi din aceasta zona prorusa situata în sudul Ucrainei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036960 (s)