News Flash:

Dacian Ciolos se opune maririlor salariale

1 Noiembrie 2016
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Dacian Ciolos CRITICA maririle salariale propuse de Comisiile de buget-finante din Parlament pentru mai multe categorii din Sanatate si Educatie. Premierul spune ca impactul bugetar este prea mare si, neexistand resurse in buget, se vor taia din nou bani de la investitii.
Dacian Ciolos a estimat, intr-un interviu pentru Adevarul, la peste 1% din PIB impactul bugetar pe care l-ar avea maririle de salarii promovate de Parlament.

"Din ce imi spunea doamna ministru de Finante cu tot ce s-a votat in aceste ultime luni, in pregatirea campaniei, asa cum, din pacate, ne-a obisnuit Parlamentul cand voteaza in toate directiile mariri de salarii, fara calcule bugetare consistente, s-au cam adunat peste 9 miliarde de lei, deci peste 1% din PIB.

Asadar, pe de o parte avem un impact bugetar care inseamna ori cresterea deficitului, ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania sau, daca vrem sa tinem limitele deficitului, sa reducem investitiile. Noi avem alocate 40 de miliarde pentru investitii, care ar trebui sa se duca la locuri de munca. Or, asta ar insemna reducerea fondului de investitii. Maririle procentuale nu fac decat sa creasca si mai mult dezechilibrele intre modul cum sunt tratati salariatii. Or, noi asta am incercat sa corectam anul acesta. Doar cu mariri salariale nu rezolvam problema salarizarii. Avem in continuare oameni care au aceeasi formare profesionala, aceeasi vechime, lucreaza in aceleasi institutii sau in institutii paralele dar cu aceleasi responsabilitati, dar care ai salarii diferite. Maririle salariale nu rezolva aceste disfunctionalita pe care noi vrem sa le corectam printr-o lege a salarizarii coerente. Cu aceste decizii, o lege a salarizarii unitare nu va mai avea finantare", a declarat Dacian Ciolos pentru Adevarul.

critica maririle salariale propuse de Comisiile de buget-finante din Parlament pentru mai multe categorii din Sanatate si Educatie. Premierul spune ca impactul bugetar este prea mare si, neexistand resurse in buget, se vor taia din nou bani de la investitii.

dacian ciolos critica comisiile sanatate educatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010751 (s)