News Flash:

Ionescu (INFP): Cutremurul din Vrancea nu are nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat in Italia

31 Octombrie 2016
1105 Vizualizari | 1 Comentarii
cutremure21 1
Luna octombrie a fost caracterizata de o activitate seismica normala, iar cutremurul care a avut loc in judetul Vrancea nu are nicio legatura cu ceea ce s-a intamplat in Italia, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu.
"Cutremurul produs cu putin timp in urma nu are nicio legatura cu cutremurul din Italia pentru ca sunt zone diferite si nivel de adancime diferit. Acest seism din Vrancea este un cutremur de sine statator, care a venit la putin peste o luna de zile dupa cel de 5,3 grade pe Richter din septembrie si de aceea este poate deranjant, insa putem spune ca ne incadram in activitate seismica normala in Vrancea", a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu.
Acesta a precizat ca in luna octombrie s-au inregistrat, in medie, 10 cutremure, ceea ce arata ca activitate seismica a fost in limite normale.
"In luna octombrie s-au inregistrat, in medie, 10 cutremure, deci o activitate seismica normala. Nu putem stii daca va veni un cutremur mai mare sau cand se va produce unul mai mic. Nu putem spune ca acest seism prevesteste altceva, atata timp cat nu se produc mai multe nu putem sa ne dam seama. Daca ne uitam la evenimentele din Italia ne apuca groaza, acolo poti sa spui ca s-a intensificat activitatea si s-ar putea produce ceva mai mare. La noi, in Romania, este greu de spus deoarece daca se intensifica activitatea in Vrancea poate sa vina si unul mai mare, dar poate sa fie si o descarcare", a explicat Ionescu.
Potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), luni, la ora locala 13:59, s-a produs in judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, la o adancime de 100 de kilometri, insa ulterior seismologii au revizuit intensitatea la 4 grade pe Richter, iar adancimea la 89,7 kilometri.
Seful INFP a subliniat ca seismul s-a resimtit si in alte orase din Romania, intensitatea maxima fiind de 3 grade in localitatile cele mai apropiate de epicentru si in scadere pana la 2 grade pe Richter in cele mai indepartate.
Cel mai important seism din acest an s-a inregistrat in data de 24 septembrie, la ora locala 2:11, in zona Vrancea, si a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.
In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.
Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004796 (s)