News Flash:

In spitalele din Timis nu este greva

31 Octombrie 2016
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
La nivel national a fost declansata greva generala in spitale. In cel mai vestic judet al tarii nu s-a strans numarul necesar de semnaturi pentru declansarea acestei actiuni de protest.
In 19 octombrie a avut loc o actiune de protest cu intreruperea activitatii, iar pe 12 octombrie a avut loc greva japoneza in spitale din Timis. In 31 octombrie insa, ziua declansarii grevei generale, in Timis nu mai au loc actiuni de protest.
Motivul grevei? Eliminarea incheitatilor salariale pentru personalul TESA. Sindicalistii de la SANITAS le-au cerut guvernantilor eliminarea inechitatilor salariale pentru toti colegii lor din Sanatate. Tot personalul TESA (Tehnic, Economic si Socio-Administrativ) din unitatile spitalicesti nu este cuprins la aceste rectificari salariale, nicio categorie, personalul din directiile de sanatate publica, personalul care lucreaza in scoli, gradinite, crese nu este cuprins la aceste eliminari de inechitati salariale, scrie tion.ro.
„Nu facem greva pentru ca nu au fost indeplinite conditiile. Prima conditie este strangerea de semnaturi de la membri de sindicat – jumatate plus unu. Ori oamenii nu au constientizat acest lucru si nu au vrut sa semneze. Greva generala inseamna sa se suspende contractul individual de munca pe perioada grevei si oamenii nu vor fi platiti. Si nesindicalistii au semnat pentru a sustine actiunea, dar noua ne trebuie de la sindicalisti. In Timis, in niciun spital nu este greva”, a spus Veronica Roth, liderul sindicatului SANITAS din Spitalul Judetean Timisoara.
La Spitalul Judetean Timisoara s-au strans aproximativ 400 de semnaturi de la peste o mie de membri de sindicat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006908 (s)