News Flash:

Noi detalii in cazul tanarului ucis de poarta cazuta in Timisoara, in timpul unei furtuni. Cate persoane sunt cercetate

12 Iulie 2018
900 Vizualizari | 0 Comentarii
vlad 17781300 82387900

Opt persoane sunt suspecte in dosarul deschis de procurori, dupa ce, in timpul unei furtuni puternice, o poarta de pe Calea Lugojului, de la intrarea in Timisoara, s-a prabusit si a omorat un tanar. Cercetarile se fac pentru ucidere din culpa si pentru nerespectarea legii constructiilor.
Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Laurentiu Mirel Toader, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca opt persoane au calitatea de suspecti in dosarul penal care a fost deschis dupa ce poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului, s-a prabusit in timpul furtunii puternice din luna septembrie a anului trecut si a cazut pe o masina in care se afla un tanar de 24 de ani, care a murit pe loc.

“In cazul acelui dosar penal se efectueaza urmarirea penala vizavi de opt suspecti, intrucat exista o suspiciune rezonabila ca ele au savarsit anumite infractiuni care sunt cercetate in dosarul respectiv. Asta nu inseamna ca persoanele respective se fac vinovate de savarsirea faptelor respective, ci doar este o noua faza in cadrul procesului, urmand sa li se aduca la cunostinta acuzatia, sa poata sa beneficieze de anumite drepturi procesuale din cadrul procesului penal, sa solicite administrarea de probe si in functie de probatoriul administrat in cauza, sa se observe daca rezulta ca ele au savarsit faptele care li se impuna sau nu”, a afirmat Laurentiu Mirel Toader.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara nu a dorit sa furnizeze numele celor opt persoane suspecte in dosar, precizand ca “orice informatii suplimentare din acest dosar nu pot fi oferite in acest moment”.


„Este vorba de doua infractiuni de care sunt suspectate persoanele respective: ucidere din culpa si o infractiune la legea speciala, la legea constructiilor”, a mai precizat Laurentiu Mirel Toader.

La sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, si viceprimarul Dan Diaconu au fost audiati al sediul Politiei Timis in dosarul portii de intrare in oras.

Cei doi au fost audiati in dosarul penal care a fost deschis dupa ce poarta de intrare in Timisoara, de pe Calea Lugojului, s-a prabusit in timpul furtunii puternice din luna septembrie a anului trecut si a cazut pe o masina in care se afla un tanar de 24 de ani, care a murit pe loc.

Poarta a fost construita in urma cu 37 de ani si modernizata in urma cu peste doi ani, lucrare pentru care Primaria Timisoara a platit unei firme locale peste 50.000 de euro. Tanarul care a murit strivit de poarta de la intrarea in Timisoara se numea Vlad Baici si era student in ultimul an la Facultatea de Medicina Dentara.

In luna octombrie a anului trecut, a fost realizata si o expertiza tehnica in cazul prabusirii portii de intrare in Timisoara, de pe Calea Lugojului, la solicitarea Inspectoratului de Stat pentru Constructii, care arata faptul ca aceasta a cazut pentru ca “nu s-au luat masurile de siguranta necesare”.

“Nu exista o cauza unica, nu exista o singura cauza care sa spunem ca este cea care a determinat prabusirea portii, este un cumul de cauze, un cumul de factori. Deci, sunt mai multi factori au contribuit la slabirea acestei constructii si a cazut. In primul rand, s-a plecat de la prima proiectare, care s-a facut in anii ‘80, care a fost mai slaba, nu a fost prevazuta pentru un vant foarte puternic. Pe urma, in anul 2014 (n.r. poarta a fost reabilitata de Primaria Timisoara in perioada 2014 - 2015), s-a majorat suprafata expusa, s-au inlocuit literele care erau cu altele si s-a marit starea de obturare, poarta a devenit si mai vulnerabila. Si al treilea motiv este ca a venit un vant care a depasit viteza cu care se calculeaza la vant constructiile aici in zona Timisoarei. Toate aceste trei cauze au dus la pierderea rezistentei portii. Intr-o anumita masura, cam toti au gresit, nu s-au luat masurile de siguranta necesare”, declara, corespondentului MEDIAFAX, Victor-Radu Marinov, expertul tehnic care a realizat expertiza.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)