News Flash:

Dancila spune ca in sedinta de Guvern de joi ar putea fi acordate ajutoare pentru localitatile afectate de inundatii

2 Iulie 2018
859 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca, in sedinta de Guvern de joi, ar putea fi acordate ajutoare pentru localitatile care au fost afectate de inundatii.

"Facem o misiune de evaluare, vrem sa vedem ce s-a intamplat, vrem sa vedem de ce au nevoie autoritatile locale, vrem sa vedem situatia existenta in teren, vrem sa grabim evaluarea, astfel incat oamenii care au fost loviti de aceste fenomene sa poata sa aiba un ajutor imediat. (...) Noi speram ca sa avem pana joi toate evaluarile din toate judetele, din toate localitatile care au fost afectate, iar in sedinta de Guvern de joi sa aprobam deja ajutorul pe care oamenii il asteapta de la noi", a declarat Dancila in timpul unei vizite efectuate luni in judetul Buzau, conform imaginilor transmise pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodata, premierul a felicitat MAI, IGSU si autoritatile care au actionat pana in prezent in localitatile afectate de inundatii.

"Vrem sa vorbim si cu oamenii, vrem sa vedem care sunt problemele existente in acest moment. Stim ca pana acum s-a actionat bine, vreau sa ii felicit pe toti cei implicati, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, autoritatile locale si judetene. (...) Pentru noi primordial a fost sa nu avem victime, oamenii sa fie pe primul loc si acum Guvernul este implicat in mod direct in a ajuta toate comunitatile care au avut de suferit", a spus Dancila.

Sefa Guvernului a precizat ca a discutat cu comisarii europeni Corina Cretu si Maros Sefcovic pentru a obtine sprijin pentru localitatile afectate de inundatii.

"Am vorbit deja cu doamna comisar Corina Cretu, astazi am vorbit cu comisarul Sefcovic, astfel incat sa putem sa accesam si Fondul de Solidaritate, pentru ca pagubele sunt foarte mari si trebuie sa ne gandim la tot ceea ce s-a intamplat si sa accesam toate parghiile care ne pot ajuta in acest sens. Vom face o evaluare din punct de vedere al localitatilor, ne referim si la locuinte si la drumuri, cai de acces, si la agricultura (...), astfel incat ajutorul Guvernului, sprijinul Guvernului sa vina in toate aceste domenii", a spus Dancila.

Prim-ministrul a mentionat ca sunt disponibile fonduri astfel incat sa fie acoperite pagubele.

"Avem fonduri, vom vedea cum vom face astfel incat sa acoperim aceste pagube. (...) Mai mult, o sa apelam si la Fondul de Solidaritate, dar, pana cand acest fond va ajunge in Romania, bineinteles ca trebuie sa punem la bataie fondurile pe care le avem, astfel incat oamenii sa aiba un ajutor imediat", a aratat Dancila.

Premierul Viorica Dancila, insotita de membri ai Cabinetului, merge luni in mai multe zone afectate de inundatii din judetele Buzau, Bacau, Covasna si Brasov, pentru a evalua pagubele si a identifica cele mai rapide solutii de sprijinire a oamenilor si comunitatilor afectate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul este insotit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, si de ministrul Agriculturii, Petre Daea. AGERPRES


sedinta guvern ajutoare inundatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006287 (s)