News Flash:

Ce este recomandat sa mananci la micul dejun

9 Martie 2017
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
micul dejun2

Alaturi de minimum 7 ore de somn pe noapte, alimentele pe care le consumi dimineata iti dau energie astfel incat sa-ti poti duce treburile la capat. Iata catevaalimente bune pentru micul dejun:

1. Cereale
Cerealele integrale constituie un mic dejun savuros si sanatos, mai ales daca adaugi in ele fructe proaspete. Cea mai buna paine? Cea din grau integral. Renunta la delicioasele croissante care iti fac cu ochiul; sunt pline de grasimi si zahar, adica exact ceea ce nu ai nevoie pentru un start in forta al zilei.

2. Condimente
Alimentele calde si condimentate fluidizeaza circulatia sangelui. Amesteca o lingurita cu ghimbir proaspat macinat in ceaiul cald.

3. Lactate
Alege lapte sau branza cu un continut scazut de grasimi si iaurturi. Ele asigura necesarul zilnic de calciu si sunt foarte gustoase. O bautura delicioasa si sanatoasa poti obtine amestecand in blender un pahar cu lapte sau un iaurt slab in grasimi si fructe proaspete.

4. Fructe
Proaspete sau sub forma de suc, fructele sunt o alegere perfecta pentru micul dejun datorita continutului foarte mare de vitamina C si de fibre. Si fructele uscate sunt foarte bune in combinatie cu cerealele, in special pentru femeile care au nevoie de o cantitate mai mare de fier.

5. Apa
Dimineata, un pahar mic cu apa rece va fluidiza circulatia sangvina. Organismul va consuma energie pentru a-si regla temperatura, accelerand in acest fel metabolismul.

6. Oua
Ouale reprezinta o sursa excelenta de proteine, dar sunt si periculoase pentru colesterol. Ca sa fii sigura ca nu o sa ai probleme, alege albusul, pe care il poti consuma la discretie in omlete.

7. Peste
Pestele este o sursa bogata de acizi grasi Omega-3. Tonul, somonul sau heringul, in combinatie cu un strat subtire de branza, constituie un meniu sanatos si gustos.


cereale condimente lactate fructe apa oua peste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005936 (s)