News Flash:

Mananca zilnic macar o banana si vei vedea efectele

9 Martie 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
banane punga
Sunt dulci si delicioase si le alegem de fiecare data cand sarim peste micul dejun si nu mai avem timp sa mancam. Iata cateva beneficii pentru care trebuie sa consumi mai des aceste fructe. 
 
Reduc tensiunea arteriala
Studiile au aratat ca un consum de cel putin 3 banane pe zi reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala. O banana mijlocie are aproximativ 422 mg de potasiu si aprope deloc sodiu. Nivelul crescut de potasiu fata de cel al sodiului ajuta la neutralizarea presiunii sangelui in artere, avand efecte pozitive asupra aparatului circulator.
Imbunatatesc digestia
Au un continut ridicat de fibre solubile cat si insolubile, ce regleaza viteza de digestie, incetinind ritmul. Sunt ideale pentru persoanele care sufera de constipatie si nu este de mirare ca sunt incluse in prima masa a zilei si gustari. Incepe ziua plina de energie si cu satietate consumand banane. Nu vei simti prea curand senzatia de foame.
Lupta cu anemia
Bogate in fier, consumand banane vei stimula producerea de hemoglobine in sange si vei lupta impotriva anemiei. Aceasta afectiune se produce atunci cand numarul de celule rosii din sange este la un nivel foarte scazut, avand consecinte precum oboseala cronica si dificultati de respiratie. Mai mult, vitamina B6 din fructe regleaza glucoza din sange, ajutand bolnavii anemici.
Sunt bogate in vitamina C
Cand te gandesti la vitamina C, portocalele si capsunile ar putea fi primele fructe care iti vin in minte. Insa o portie de banane ofera 15% din necesarul zilnic de vitamina C, un puternic antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din organism. Vitamina C mentine vasele de sange sanatoase si produce colagenul necesar pentru muschi, oase si tesuturi.
Ajuta la dezvoltarea celulelor sanatoase
Au un continut ridicat de vitamina B6 (20 % din aportul zilnic necesar pentru un adult). Aceasta vitamina sustine organismul sa produca insulina, hemoglobine si aminoacizi necesari pentru crearea celulelor sanatoase. De asemenea, produce anticorpi pentru lupta cu infectiile si virusii. Poate ar trebui sa spunem ”O banana pe zi, tine doctorul departe.”

micul dejun imbunatatesc digestia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006445 (s)