News Flash:

Ajuta dieta mediteraneana in tratarea depresiei? Afla chiar acum!

18 Iunie 2017
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta mediteraneana
Un nou studiu australian sugereaza ca dieta mediteraneana ajuta in tratarea depresiei. Studiul demonstreaza ca o dieta bogata in fructe, legume, cereale si proteine trateaza episoadele depresive. Asocierea dintre dieta si starea de spirit este cunoscuta de ceva timp, iar cea care functioneaza cel mai bine in tratarea depresiei este cea mediteraneana. Studiul a fost realizat pe un numar reprezentativ de adulti care au avut in istoricul lor episoade depresive si obiceiuri alimentare nesanatoase. Grupul a fost impartit in doua, primul primind consiliere sociala si fiind inconjurat de alte persoane care au vorbit cu ei despre sporturi, stiri sau muzica. Al doilea grup a primit consiliere in nutritie, constand intr-o ora de consiliere pe saptamana privind dieta mediteraneana. Cei care au primit sfaturi despre dieta au invatat ca trebuie sa consume cereale in fiecare zi, 6 legume pe zi, 3 fructe pe zi, 1 portie de oleaginoase pe zi precum migdale, nuci, caju etc; 2 porti de peste pe saptamana, 3 portii de carne rosie pe saptamana, 3 portii de carne de pui pe saptamana, 6 oua pe saptamana, 3 linguri de ulei de masline pe zi. Acestia au fost incurajati sa renunte la dulciuri, fast food, mancare procesata si la sucuri. Dupa 12 saptamani de la interventie, cei care au adoptat aceasta dieta au avut o stare cu mult imbunatatita comparativ cu cei care au apelat la cealalta metoda, privind doar o interactiune sociala crescuta. De asemenea, aceasta dieta are multiple alte beneficii precum: te poate ajuta sa slabesti, reduce riscul aparitiei cancerului, ale bolilor de inima si a dementei. Dieta mediteraneana este bogata in ierburi aromatice precum oregano, marar si busuioc. Adauga aceste ingrediente atunci cand prepari un fel de mancare pentru a oferi un gust desavarsit preparatelor tale, dar si pentru o stare de bine. Esti super cand alegi sanatos, scrie sanatatea.ro.
Asa cum spuneam, dieta mediteraneana a fost mult timp promovata pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate. Pe langa faptul ca poate ajuta impotriva depresiei, cercetarile sugereaza ca adoptand dieta mediteraneana,  putem sa ajutam organismul sa scada in greutate, aceasta dieta putand controla cantitatea de zahar din sange si poate reduce riscul de a dezvolta cancer, boli de inima si depresia. Adoptand aceasta reteta in dieta dumneavoastra puteti profita de beneficiile pe care le are asupra sanatatii:
Folositi ulei de masline ori de cate ori este posibil, cum ar fi in preparea dressingului pentru salate sau pentru marinade. Optati pentru ulei de masline in loc de margarina sau unt atunci cand caliti legume.
Adaugati legume la orice masa, inclusiv la micul dejun. Specialistii in nutritie ne recomanda ca fiecare masa sa contina pe jumatate fructe si legume. Daca multi dintre noi nu avem acest obicei, este bine sa ne autoeducam in aceasta privinta adaugand legume in smoothie-ul pe care il consumam, in omleta sau chiar in sandvisuri.
Optati pentru cereale. Din fericire, abundenta cerealelor disponibile in comert este la un nivel ridicat. Daca nu agreati painea integrala, incercati quinoa, ovaz, grau, bulgur, freekeh, sorg sau hrisca.
Consumati nuci! Inlocuiti chipsurile sarate cu nucile. Nucile sunt bogate in omega, fiind sanatoase pentru inima. Din cauza numarului bogat in calorii este recomandat sa avem grija la cantitatea de nuci (caju, alune, migdale) pe care o consumati zilnic.
Alaturi de alimentele mentionate mai sus, optati si pentru leguminoase! Pe langa fasole, lintea si mazarea si nautul sunt alimente extrem de importante, o sursa excelenta de proteine si fibre.
Incercati sa stabiliti o zi fara carne, inlocuind carnea de la cina cu o puternica sursa de leguminoase.
Folositi condimente. Mancarea mediteraneana este bogata in ierburi aromate, precum oregano, marar si busuioc. Adaugati condimente la legume la cuptor, supe si salate, reducand astfel cantiattea de sare si a potenta savoarea mancarii.
Voi cat de des adoptati dieta mediteraneana?
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004808 (s)