Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici;
Puneti-i la fiert in apa cu sare. In momentul in care au fiert lasati-i intr-o sita la scurs pentru cca 2 ore;
Puneti-i apoi pe o hartie de copt, intr-o tava;
Amestecati sare cu cimbru si boia dulce si asezonati bine cartofii;
Puneti cartofii asezonati in tava si introduceti-i la cuptor la 190 grade pana se rumenesc (pana devin aurii);
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
Zdrobiti bine usturoiul si amestecati-l la sfarsit in maioneza impreuna cu smantana;
Scoateti cartofii din cuptor si lasati-i sa se mai raceasca – introduceti-i apoi in castron;
Fierbeti 2 minute ouale de prepelita in apa cu sare, decojiti-le si adaugati-le peste cartofii pe care i-ati scos din cuptor;
Taiati cepele si ridichile rondele subtiri si adaugati-le si pe acestea, alaturi de masline;
Adaugati maioneza si amestecati bine toate ingredientele;
La sfarsit tocati marunt ceapa verde si adaugati-o pe deasupra.
sursa: gustos.ro
Comentarii (0)