News Flash:

Primul contraceptiv care va putea fi folosit atat de barbati, cat si de femei

17 Iunie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
contraceptive pill 2959695b M
Anticonceptionalele pot preintampina o sarcina, dar vin la pachet si cu alte riscuri. De multe ori, pot avea efecte adverse asupra sanatatii noastre mintale si pot creste riscul aparitiei cheagurilor de sange. Multe femei devin reticiente cand se pune problema sa le foloseasca datorita schimbarilor hormonale pe care le pot produce. In viitorul apropiat s-ar putea insa sa avem o optiune mult mai buna, noteaza gandul.info.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Berkeley din California sustin ca ingredientele care se afla in masline ar putea fi capabile sa previna sarcina. Acestia cred ca lupeol si pristimerin, doua sustante care se gasesc si in Aloe Vera, struguri, mango si papadie, ar putea impiedica spermatozoizii sa sparga peretele de protectie a celulelor din jurul oului in timpul sexului.

Specialistii au analizat sperma care a fost afectata de substantele chimice care au aparut in mod natural si au constatat ca nu a reusit sa distruga bariera, ceea ce este necesar pentru ca fertilizarea sa se intample. Ei cred ca metoda non-hormonala ar putea acea aceleasi caracteristici ca un sterilet sau un contraceptiv de urgenta.

Cercetatorul Polina Lishko are convingerea ca va fi un contraceptiv care va putea fi luat de ambele sexe. Cu ceva timp in urma, prima pilula contraceptiva destinata barbatilor a fost retrasa dupa ce s-a constat ca avea efectele catastrofale asupra sanatatii mintale.

anticonceptionalele sarcina femei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005316 (s)