News Flash:

A venit iariarna pe mai multe drumuri din judetul Timis

1 Decembrie 2017
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
deszapezire

Chiar dacă în zona Timișoarei nu a fost nevoie de intervenția utilajelor de curățare a carosabilului ca urmare a apariției zăpezii, pe mai multe drumuri naționale din zona de activitate a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri s-a intervenit deja pe teren. În noaptea de miercuri spre joi au acționat 32 de utilaje.

În noaptea de miercuri spre joi, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Timișoara s-a acționat și patrulat cu 32 autoutilaje și s-au răspândit 84 tone material antiderapant și 0,4 tone de soluție de clorură de calciu. Chiar dacă prognoza meteo nu oferă informații îngrijorătoare pentru următoarele zile de vacanță, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că este pregătită de intervenție. În bazele de deszăpezire din zona de Vest a țării sunt gata de intervenție 35 de autoutilaje de deszăpezire proprii și 286 de autoutilaje închiriate. De asemenea, sunt asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv 20.850 tone de sare și 243 tone de clorură de calciu. DRDP Timișoara asigură permanența la sediul regional, precum și la sediile secțiilor de drumuri și la bazele de deszăpezire, cu personal de specialitate care va coordona intervenția autoutilajelor.

Compania de Drumuri a emis o serie de recomandări pentru circulația rutieră în perioada următoare. Având în vedere perioada aferentă minivacanței de Ziua Națională și faptul că volumul traficului pe drumurile naționale și autostrăzile din România se așteaptă să fie mai mare decat de obicei, CNAIR SA face un apel la conducătorii auto să circule cu atenție pe drumurile publice, și să respecte legislația rutieră. Astfel, conducătorii auto sunt rugați să se informeze înainte să plece la drum asupra condițiilor meteo din zonele tranzitate.

De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, se recomandă conducătorilor auto ca în condiții de ceață să circule preventiv, cu viteză redusă și atenție sporită, folosind corespunzător sistemele de iluminare și dezaburire. În eventualitatea producerii de fenomene meteorologice deosebite, reprezentanții CNAIR sunt pregătiți să intervină la nivel național în caz de necesitate, conform cu normativelor tehnice și legislației în vigoare.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricțiile de circulație instituite, semnalizările rutiere temporare și indicațiile agenților de poliție aflați la fața locului acolo unde există incidente în trafic.

Drumarii sunt la dispoziția utilizatorilor drumurilor naționale din regiunea de Vest a țării și pentru informații referitoare la starea rețelei de drumuri și a evenimentelor produse în trafic, din aria de competență, respectiv județele – Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și parțial – Gorj, Alba, Mehedinți. Informații despre starea drumurilor din vestul țării pot fi obținute de la Dispeceratul DRDP Timișoara, telefon- 0256/246 620, de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., telefon 021/264.33.33 sau 021/9360, precum și de pe paginile – www.drdptm.ro, respectiv www.cnadnr.ro. Informații actualizate se găsesc și pe https://www.facebook.com/DRDP.Timisoara.

tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005036 (s)