News Flash:

Directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin a fost DEMIS!

28 Noiembrie 2017
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
ana vasile

Directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin, Ana Vasile, a fost destituita luni din functie, in urma votului dat de consilierii judeteni, reuniti in sedinta ordinara. 

'Pe parcursul sedintei au fost mai multe proiecte de hotarare privind situatia doamnei Ana Vasile. Primul dintre ele privea suspendarea incetarii raportului de activitate din calitatea sa de director executiv, data intr-o sedinta anterioara, pe o perioada de 60 de zile, care expira in aceasta saptamana, adica, la finalizarea raportului Comisiei de disciplina. De asemenea, a fost o plangere prealabila a doamnei Ana Vasile, prin care contesta aceasta suspendare, pe care am respins-o. Practic, in acest moment, nici nu mai exista temei pentru plangerea respectiva. Un alt proiect de hotarare, redactat in urma propunerii Comisiei de disciplina, este cel prin care am propus consilierilor judeteni demiterea sa din functie', a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu. 

Consilierii judeteni au votat, cu o majoritate covarsitoare, destituirea directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin din aceasta functie. In urma votului secret, au fost consemnate 27 de voturi pentru destituire, unul impotriva iar un vot a fost anulat. 

Proiectul privitor la destituirea din functie a Anei Vasile a intrat in procedura de urgenta. Pentru a nu exista dubii ca proiectul este intemeiat, s-a dat citire raportului Comisiei de disciplina, care a constatat nu numai abateri si erori de ordin administrativ, ci si fapte de natura penala, care au fost sesizate si la Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin. 

Potrivit raportului Comisiei de disciplina, printre abaterile constatate se numara si refuzul directorului DGASPC Caras-Severin de a se prezenta pentru a oferi informatii conducerii Consiliului judetean cu privire la "un eveniment cu consecinte grave in care a fost implicata o minora ocrotita in cadrul directiei, tonul sfidator si folosirea insinuanta a unor expresii" in redactarea unei adrese transmise vicepresedintelui CJ Caras-Severin, Ionut Mihai Popovici. 

De asemenea, este vorba de decizia directorului executiv Ana Vasile privind "neocuparea unor apartamente cu licenta de functionare provizorie, renovate, dar si atitudinea discretionara de a ocupa alte locuinte in stare de degradare ridicata, achizitionarea sau receptionarea unor obiecte vestimentare si alimente incomplete cantitativ, decizia privind achizitia unor foisoare la suprapret si montarea acestora, fiind incalcate prevederile legii achizitiilor publice, apoi achizitionarea de produse alimentare de baza perisabile la un pret mai mare decat pretul pietei". 

Totodata, printre abateri se regasesc si cele referitoare la contractarea unor servicii sau incheierea unor contracte de achizitionare de bunuri cu alte societati comerciale decat cele invocate ca fiind castigatoare. 

In plus, Ana Vasile avea si cateva sanctiuni disciplinare. Aceasta a mai primit o sanctiune, si anume, o mustrare scrisa, in luna decembrie a anului trecut, precum si o sanctiune disciplinara privind diminuarea drepturilor salariale cu 20%, pe o perioada de trei luni. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004464 (s)