News Flash:

Universitatea de Vest vrea un campus sportiv pe un teren al primariei, la fostul Colegiu Leonida din Blascovici

22 Noiembrie 2021
532 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT

Spațiul în care a funcționat Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” ar putea ajunge în grija Universității de Vest Timișoara, care vrea să construiască pe terenul de aproape 3 hectare un campus sportiv educațional și de cercetare. Sunt și condiții. 

Reprezentanții Primăriei Timișoara le propun consilierilor locali să schimbe destinația imobilului din str. Dunărea 9, care a adăpostit până nu demult Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Complexul de 2,8 hectare ar urma să fie trecut în administrarea Universității de Vest pentru o perioadă de 25 de ani.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” a rămas cu puțini elevi și a fost desființat în urmă cu doi ani, mai exact în 2019, când s-a decis reorganizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din Timișoara.

În martie 2021, Universitatea de Vest a cerut primăriei să se ocupe de complexul fostului colegiu „pentru desfășurarea activităților specifice ale Facultății de Educație Fizică și Sport și ale Clubului Universitar «Universitatea de Vest» și pentru crearea unui campus sportiv educațional și de cercetare”.

Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Dimitrie Leonida” a dat un acord favorabil, dar cu condiții. Una dintre ele este „dotarea terenului de sport de pe str. Războieni nr. 2 cu un balon pentru desfășurarea orelor de sport în bune condiții, indiferent de anotimp sau condiții atmosferice, revenirea în circuitul școlar a clădirii de pe str. Războieni 2, atribuită la Poliția Locală și la Consiliul Județean Timiș, pentru Biblioteca Județeană, intabularea noii clădiri din str. Războieni nr. 2 și realizarea unei curți comune, în parteneriat cu Biblioteca Județeană, care să asigure un punct de lectură în aer liber”. Balonul pentru orele de sport ar urma să fie pus de primărie.

Și Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș e de acord cu schimbarea destinației complexului de pe str. Dunărea. Condiția este ca primăria să amenajeze acolo un spațiu pentru arhiva și depozitul de manuale al inspectoratului, la parterul internatului Liceului Teoretic Energetic „Regele Ferdinand I”, amplasat la aceeași adresă.

Complexul fostului colegiu tehnic este format din „teren construit ș neconstruit în suprafață de 28.820 mp, construcții tabulare și extratabulare, rețele de utilități, împrejmuiri etc., cuprinse în evidența contabilă a mijloacelor fixe a Municipiului Timișoara”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004647 (s)