News Flash:

Aeroportul „Traian Vuia” se retrage din Asociatia pentru Promovarea Timisoarei, la patru luni de la infiintarea acesteia

22 Noiembrie 2021
360 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

Desi nu are activitate inca, Asociatia pentru Promovarea Timisoarei a ramas fara un membru fondator important. Este vorba despre Aeroportul International „Traian Vuia”, care se retrage din asociatie. Primaria ii ocupa locul in Consiliul Director cu inca un reprezentant.
 
 
Consiliul Local Timisoara a infiintat, la sfarsitul lunii iulie, Asociatia pentru Promovarea Timisoarei, la cererea primarului Dominic Fritz. Structura ar trebui sa se ocupe de promovarea urbei pe mai multe paliere: turistic, economic, cultural si educational. Reprezentantii primariei spera ca asa vor putea atrage si investitori, si investitii, si turisti, si forta de munca calificata, dar si fonduri europene si multe altele. Inca nu are activitate.

Membri fondatori ai asociatiei sunt Municipiul Timisoara, Asociatia Patronala Ho-Re (Hoteluri si Restaurante) Timisoara, Societatea Nationala Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara, Attrius Developments Srl (Iulius Town), Asociatia Breasla Ghizilor. Alaturi de ei pot merge si alte asociatii sau firme, care vor plati o cotizatie.

„Ultimii ani au demonstrat ca acest urias potential al orasului nu a fost suficient de mult exploatat. Timisoara a generat multe initiative independente de promovare, neavand, insa, o voce suficient de puternica pentru ca orasul sa devina mai vizibil si mai atractiv pentru oameni de afaceri, turisti, profesionisti de valoare etc. (…) Asociatia pentru Promovarea Timisoarei va fi punctul central responsabil pentru promovarea orasului Timisoara, pe plan intern si pe plan extern, prin dezvoltarea si implementarea unui concept integrat de marketing al orasului, dezvoltand o retea extinsa de parteneri, voluntari si sponsori”, spunea, la infiintarea acestei structuri, primarul Dominic Fritz.

La patru luni de la infiintare, Asociatia pentru Promovarea Timisoarei nu a facut nimic vizibil, iar acum ramane fara un membru fondator. Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara a decis ca se retrage. Pentru ca structura sa poata functiona, consilierii locali vor modifica structura Consiliului Director, care va avea cinci membri, nu sapte ca pana acum.

„Din Consiliul Director, in fiecare mandat al acestuia, va mai face parte in mod imperativ un membru, propus exclusiv de membrul fondator Municipiul Timisoara. Pentru claritate, persoana acestuia nu se identifica persoanei Primarului Municipiului Timisoara”, sustin reprezentantii municipalitatii.

Asociatia pentru Promovarea Timisoarei trebuie sa pregateasca „strategia pentru dezvoltarea Economiei Vizitatorilor, planuri de marketing, comunicare si PR”, iar angajatii acesteia vor trebui sa mearga la conferinte si targuri de turism. Cotizatia membrilor fondatori ar trebui sa tina in viata aceasta structura, cea a primariei fiind stabilita la 250.000 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005160 (s)