News Flash:

Traseul pentru biciclisti si pietoni de la Podul Eroilor a inceput sa se surpe, santierul nu e gata

22 Noiembrie 2021
322 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

Lucrarile suplimentare la Podul Eroilor, pentru amenajarea pistelor de biciclete si a aleilor pietonale care n-au fost incluse in contractul initial de reabilitare, au inceput in luna aprilie si ar fi trebuit sa fie gata in sase luni. Inca mai e de lucru, dar intre timp traseul pentru pietoni si biciclisti a inceput sa se surpe.
 
 
„Noua pista de biciclete de langa Elba se surpa inainte de inaugurare”, ne-a scris un cititor Tion care ne-a trimis si cateva fotografii cu noul traseu de pe malul Begai, chiar langa Podul Eroilor.

Santierul, al doilea pentru Podul Eroilor, a inceput in luna aprilie, dupa ce primaria a licitat lucrarile la suplimentare. Podul fusese modernizat pana in noiembrie 2019, de asocierea Super Construct – Pod Construct. Numai ca in proiectul initial, intocmit de Pod Proiect din Iasi, s-a uitat de trecerea pe sub pod, adica de trotuare si de piste de biciclete. Devizul a crescut la 6,4 milioane de lei de la 3,69 milioane de lei, pentru ca in cele din urma au fost calculate si lucrarile de „amenajare trotuare, amenajare piste de ciclisti, relocare retea de gaz, lucrari electrice – iluminat public”.

La licitatia organizata de primarie a fost o singura oferta, venita tot de la Super Construct. Contractul a fost semnat in octombrie 2020 la valoarea de 2,01 de milioane de lei cu TVA. Societatea care a reabilitat podul lucreaza acum la traseele pentru pietoni si biciclisti cu subcontractantii Instgat si Electroechipament Industrial SRL.

„Am reinceput acum cateva zile lucrarile de la Podul Eroilor, pentru culoarul pietonal si pistele de biciclete de dedesubt, care, dupa cum bine stiti, nu fusesera prinse in contractul de executie initial. Aici iar s-a facut un proiect fara sa se gandeasca la toate aspectele. Acest lucrari vor dura sase luni si ne vor costa doua milioane de lei”, spunea primarul Dominic Fritz in luna aprilie a acestui an.

Suntem in luna noiembrie, iar lucrarile inca nu sunt finalizate. Traseul care a inceput sa se surpe va fi reparat, spun reprezentantii primariei, care au declarat ca lucrarea nu va fi receptionata pana cand nu va fi refacut terasamentul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005930 (s)