News Flash:

Nevoie urgenta de sange pentru copiii in stare grava din Timisoara. Se fac stocuri inainte de zilele libere

22 Noiembrie 2021
312 Vizualizari | 0 Comentarii
donare de sange

Centrul Regional de Transfuzie Timisoara face un apel la donatori. Este nevoie urgenta de sange pentru copiii in stare grava din oras. Programul centrului de transfuzie se modifica inainte de 1 decembrie si sunt necesare stocuri de sange.
 
 
La Timisoara este nevoie de sange urgenta pentru copiii aflati in stare grava, internati in spital. Cei ce doresc sa fie donatori, o pot face de luni pana vineri intre orele 8 – 13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, langa Spitalul Judetean. Va puteti programa folosind aplicatia Donorium, AICI si, mai nou, prin aplicatia BlooDoChallenge, disponibila atat pe Android, cat si pe iOS.

 

Programul in zilele libere oficiale

In perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, programul Centrului Regional de Transfuzie se modifica astfel:

27 si 28 noiembrie va fi inchis
29 noiembrie program normal: 8-13
30 noiembrie si 1 decembrie va fi inchis
Oamenii se pot prezenta la donare si fara certificatul verde, asa cum precizeaza reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina Timisoara. Pot dona si persoanele nevaccinate.

Pentru cei vaccinati exista insa niste reguli: cei care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna pot dona sange la sapte zile de la remiterea ultimei reactii adverse sau la sapte zile de la vaccin/rapel in cazul in care nu au prezentat nicio reactie adversa; potentialii donatori care au fost vaccinati cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson pot dona sange la patru saptamani de la vaccinare sau rapel, respectiv la patru saptamani de la disparitia reactiilor adverse.

Indicatii inainte de donare

Donatorii sa nu prezinte simptomatologie infectioasa (febra, tuse, dureri musculare, diaree)
Sa serveasca un mic dejun usor (paine cu gem, muesli, un iaurt)
Sa fii bine hidratat: cafea, 500 ml apa sau suc (exclus energizante)
Sa ai minimum 6 ore dormite (nu dupa tura de noapte, club sau antrenament epuizant
Sa nu consume alcool cu 72 de ore inainte, sa aiba o alimentatie saraca in grasimi (fara alimente de tip fastfood, prajeli; sa nu consume nuci, alune, seminte)
Conditii de donare:

varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani
greutate peste 50 de kg
puls regulat, 60-100 batai pe minut
tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg
sa nu fi suferit in ultimele sase luni interventii chirurgicale
pentru femei: sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala
sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni, respectiv hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
donatorii sa nu aiba sau sa nu fi avut urmatoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatita de orice fel

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006774 (s)