News Flash:

Targul de Craciun din Timisoara, cu sau fara certificat verde? Casa de Cultura s-a blocat in organizare

22 Noiembrie 2021
330 Vizualizari | 0 Comentarii
targ de craciun

Inca nu se stie daca la Targul de Craciun din Timisoara se va putea intra si fara certificat verde, iar cei care se ocupa de organizarea acestuia nu reusesc sa faca lumina in acest caz. Mai mult, a fost anuntat faptul ca Timisoara va avea un brad artificial din Olanda, dar nu ne spune nimeni daca exista buget sau cat costa si cand va veni. Asta in timp ce targul din Sibiu este aproape gata sa fie deschis.
 
 
Organizarea Targului de Craciun din Timisoara nu a inceput demult. Primele probleme au aparut la inceputul acestei saptamani, cand zeci de comercianti au mers peste directorul Casei de Cultura, nemultumiti ca nu li s-a dat voie sa-si vanda marfa. Nu li s-a spus de ce, li s-a promis o intalnire cu cineva din primarie, dupa ce Camelia Mingasson le-a transmis ca, de fapt, cei din institutia de pe C.D. Loga au decis sa injumatateasca numarul casutelor.

Tot conducerea Casei de Cultura ne-a transmis ca vom avea un brad artificial anul acesta la targ si ca deocamdata nu se stie daca va fi permis accesul doar cu certificat verde.

„Am urmarit ce se intampla in celelalte targuri din tara, am observat ca la Bucuresti se intra cu bilet, ca la Cluj si la Sibiu se va intra in tot targul pe baza certificatului verde. La Timisoara am propus sa se intre pe baza certificatului verde doar in zona de scena, respectiv acolo unde se serveste mancarea loco, ce mananci gatit acolo. (…) Pana la urma, Targul de Craciun este, daca e sa fac o analogie, este o piata. Nu cred ca as putea eu restrictiona accesul intr-o piata pentru cineva care vrea sa-si ia o gogoasa si sa treaca mai departe, sa mearga acasa. Dar decizia nu este la mine”, ne-a explicat directorul Casei de Cultura Timisoara, institutie subordonata primariei.

Jumatate din bani se duc pe cupola
Deocamdata, timisorenii nu pot afla daca la Targul de Craciun din Timisoara va fi sau nu bradul artificial promis de Mingasson. Surse din primarie spun ca nu exista buget pentru el. Nu se stie deocamdata nici cate casute vom avea, daca vor fi tot 50 asa cum, spunea Mingasson, si-a dorit conducerea primariei.

In timp ce la Timisoara targul s-a blocat in organizare, la Sibiu a fost montat deja bradul. Targul de acolo va fi deschis in 26 noiembrie, va avea 80 de casute (reduse de la 120 – n.r.), care vor fi ingradite. Vizitatorii vor intra in baza certificatului verde prin doua porti de acces.

Bugetul pentru Targul de Craciun de la Timisoara este de 200.000 de lei, conform Agendei culturale a Casei de Cultura pe anul 2021. Jumatate din aceasta suma se duce insa pe cupola de luminite care va fi pusa in Piata Victoriei. Casa de Cultura a acceptat deja, pe SEAP, oferta depusa de Elba Com pentru „inchiriere cupola cu stalp H 16 metri”, la valoarea de 97.223 de lei cu TVA, echivalentul a aproape 24.000 de euro. In contract intra „cupola cu stalp si siruri cablu alb led cald cu flash”, fundatia, montarea, demontarea si punerea in functiune. Conform contractului, cupola va sta in centrul Timisoarei in perioada 1 decembrie – 31 ianuarie. Ornamentele si luminitele vor fi aceleasi din anii trecuti si vor costa 464.950 de lei fara TVA, echivalentul a aproape 94.000 de euro, conform contractului incheiat in 2018 cu STPT, care se ocupa de intretinerea iluminatului stradal.

Targul de Craciun din capitala Banatului va avea loc in perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, in Piata Victoriei, in Piata Libertatii, pe str. Marasesti, pe str. Victor Vlad Delamarina si in parcarea Modex. Timisorenii vor gasi acolo produse alimentare de tip fast-food, preparate traditionale, inclusiv la food truck-uri, dulciuri, produse alimentare ambalate, ciocolata calda, cafea, vin fiert, produse handmade, dar si produse naturiste si de ingrijire personala, precum si decoratiuni de Craciun. In fata Operei Romane va exista un patinoar, iar in parcarea de la Modex va fi un parc de distractii, in timp ce zona cu mancare se va intinde pe cele doua strazi pietonale. Numarul casutelor a fost injumatatit la 50, in contextul pandemiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004963 (s)