News Flash:

Trebuie sa stii asta pe timp de vara! Cele mai bune leacuri naturale contra transpiratiei excesive

7 August 2015
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
transpira

Proces natural, transpiratia este necesara pentru reglarea temperaturii corporale atunci când ne expunem la temperaturi ridicateMirosul neplacut al acesteia este dat de contactul transpiratiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate in combaterea transpiratiei, blocheaza canalele prin care circula transpiratia. Insa tot mai multe studii au aratat ca aluminiul si parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul aparitiei unor boli precum cancerul de sân. De aceea, este bine sa stii ca poti miza pe alternative naturale, fara efecte secundare.

1. Salvia

Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficienta in combaterea transpiratiei. Administrate intern, remediile pe baza de salvie pot reduce la jumatate transpiratia excesiva. Ceaiul se prepara dintr-o lingura de planta uscata la o cana cu apa si se lasa la infuzat 10 minute. Ceaiul se consuma cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi si extern: se aplica la subrat cu ajutorul unor dischete.

2. Coaja de stejar

Folosite extern, remediile din coaja de stejar sunt de ajutor in transpiratia excesiva. Se face un macerat din coaja de stejar din 300 g de planta la un litru de apa. Amestecul se lasa la macerat cel mult 14 ore, dupa care se adauga in apa de baie, in care se sta o jumatate de ora.

3. Piatra de alaun

Cristal mineral cu proprietati deodorizante, piatra de alaun are actiune astringenta si antibacteriana, putând fi folosita pentru reglarea transpiratiei. Alege varianta naturala (potasium alaun), nu pe cea sintetica (amonium alun). Piatra se foloseste fie dupa dus, pe pielea umeda, fie piatra se umezeste si se aplica pe pielea uscata.

4. Frunzele de nuc

Substantele active din frunzele de nuc pot inlatura mirosurile neplacute date de transpiratie, având si rol dezinfectant. Fierbe 300 g de frunze de nuc intr-un litru de apa, un sfert de ora, iar dupa ce infuzia s-a racit, toarn-o in apa de baie si stai in apa 15 minute.

Nucul se poate administra si intern, sub forma de infuzie. Aceasta se prepara din 3 linguri de fructe uscate la o cana cu apa clocotita. Se consuma 3 linguri de ceai zilnic, dupa mesele principale.

5. Otetul de mere

Un truc la-ndemâna pentru normalizarea pH-ului axilar consta in tamponarea subratului cu o discheta demachianta inmuiata in otet de mere. Pentru rezultate si mai bune, lasa la fiecare subsuoara discheta cu otet timp de 10 de minute, dupa care clatesti cu apa.

6. Sucul de lamâie

Un alt remediu eficace contra mirosului neplacut de transpiratie este sucul de lamâie. Acest fruct contine substante active care anihileaza aceste mirosuri. In fiecare dimineata, inmoaie o compresa in suc de lamâie si tine-o la subrat  câteva secunde. Atentie! Nu folosi acest remediu daca ai iritatii pe piele la acest nivel.

7. Pudra de talc

Pudra are capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute date de transpiratie. Actionând ca un astringent, aceasta pudra protejeaza pielea si de iritatiile care pot surveni in urma transpiratiei excesive. Presara pudra de talc pentru bebelusi la subrat, pe pielea uscata.

8. Sucul de rosii

Contra transpiratiei excesive ajuta si sucul de rosii. Pentru acest lucru, se adauga doua cani cu suc de rosii in apa de baie sau se aplica acest suc la subrat si se lasa un sfert de ora, dupa care se clateste cu multa apa. Acest remediu trebuie aplicat timp de doua saptamâni.

9. Aloe vera

Aceasta planta are efect antiseptic si astringent, iar daca este aplicata direct pe piele, aloe vera impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosul neplacut si, in plus, echilibreaza pH-ul pielii. Zdrobeste o frunza de aloe, aplic-o la subrat si stai astfel 5 minute, dupa care clatesti cu apa rece.

10. Patrunjelul

Clorofila din componenta patrunjelului sau a altor verdeturi ajuta la neutralizarea mirosurilor neplacute ale corpului. De aceea, consuma cât mai des patrunjel, spanac si frunze de ceapa verde. (sursa: clicksanatate.ro)


transpiratia temperaturi ridicate mirosul neplacut 1 salvia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007184 (s)