News Flash:

Semne care iti arata ca ai probleme cu tiroida

5 August 2015
1439 Vizualizari | 0 Comentarii
tiroida
Tiroida este una dintre glandele endocrine care prezinta cele mai multedisfunctionalitati. In ultimii ani, cazurile de hipotiroidie sau hipertiroidie au devenit din ce in ce mai frecvente. Acestea sunt cu atat mai periculoase cu cat nu se manifesta prin durere, iar simptomele pe care le prezinta sunt adesea ignorate, noteaza ele.ro. 

Iata care sunt insa principalele semne care ar putea trada probleme ale glandei tiroide

1. Cresterea sau scaderea in greutate

Una dintre primele avertizari ale organismului in ceea ce priveste o disfunctionalitate tiroidiana sunt cresterea sau scaderea in greutate. In cazul in care observi ca te ingrasi brusc, fara sa iti schimbi alimentatia sau orice alte excese, ar fi cazul sa te prezinti la medicul endocrinolog. 

De asemenea, si scaderea brusca in greutate ar trebui sa iti ridice semne de intrebare,. Aceasta situatie presupune o investigare rapida a glandei tiroidiena, special a hormonului produs de glandele corticosuprarenale, cortizolul. 

2. Dereglarile menstruale

Chiar si dereglarile menstruale pot fi semnul unei afectiuni ale glandei tiroidiene. In cazul in care este exclusa o afectiune ginecologica, atunci se imoune un examen endocrinologic. De asemenea, daca prima menstruatie se instaleaza inainte de varsta de 10 ani sau dupa 14 ani, e necesara o vizita la specialistul endocrinolog.

3. Caderea excesiva a parului

Caderea parului poate fi normala in anumite cazuri. Aceasta poate aparea cel mai frecvent din cauza stresului, a schimbarii anotimpului, a dietei, dupa nastere sau din pricina unor folosirii in exces a unor produse de ingrijire. 

Cu toate acestea, caderea parului poate trada si o afectiune a glandei tiroide. Mare atentie si la piele! In cazul in care aceasta devine aspra, mai groasa, uscata, mata si rece este posibila o hipotiroidie. Daca pielea devine umeda, subtire, moale si foarte calda e posibila o hipertiroidie. In cazul in care te confrunti cu astfel de simptome este necesara o vizita rapida la medicul endocrinolog. 

4. Sufocarea

Excesul de hormoni in organism se manifesta prin palpitatii ale inimii, dar si senzatia de sufocare. Asadar, daca te confrunti frecvent cu astfel de stari, mergi la un control endocrinologic. Uneori, in cazul in care afectiunea este in stare avansata, poate aparea si gusa. 

5. Oboseala

Un alt simptom al disfunctionalitatilor glandei tiroide este starea de oboseala continua. De asemenea, afectiunile tiroide pot afecta inclusiv vocea care se poate ingrosa, iar acest lucru se poate intampla din cauza hipotiroidiei.

tiroida glandele endocrine disfunctionalitati hipotiroidie durere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006324 (s)