News Flash:

Traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, ”Legea 2 Mai”

21 Martie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a promulgat „Legea 2 Mai”, un act normativ care adaugă prevederi la legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Inițiată de Partidul Național Liberal, această lege, cunoscută și sub numele de „Legea 2 Mai”, stipulează că traficanții de droguri de mare risc nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare conform noului act normativ.

Conform legii promulgate, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive este considerată infracțiune și este sancționată cu închisoarea pentru o perioadă cuprinsă între trei și zece ani.

Astfel, scopul acestei legi este de a completa Legea 43/2000 și de a modifica Legea 194/2011, prin majorarea sancțiunilor și eliminarea posibilității de executare a pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc și traficului internațional de droguri de mare risc.

”Mi-am dorit tare mult ca Legea 2 Mai să fie votată de Parlamentul României şi astăzi s-a întâmplat. Ce aduce nou? Faptul că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

Nu poţi să vinzi heroină sau cocaină, să distrugi vieţi, şi după să umbli liber pe străzi. Locul traficanţilor este la închisoare. Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca cea de la 2 Mai.

Să fie clar – avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm tinerii de traficul de droguri”, a declarat Alina Gorghiu, într-un mesaj video postat pe Facebook, după ce iniţiativa legislativă a fost adoptată, decizional, de către Camera Deputaţilor.

”Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

”Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, conform sursei citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006460 (s)