News Flash:

Un nou act normativ a fost adoptat de Camera Deputaților

Motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină o trusă de prim-ajutor atunci când se află pe șosele

14 Martie 2024
117 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui nou act normativ adoptat de Camera Deputaților, trusa de prim-ajutor, triunghiurile reflectorizante și stingătorul nu vor mai fi obligatorii pentru toate vehiculele.

Astfel, motocicliștii nu vor mai fi obligați să aibă un kit de siguranță atunci când circulă pe șosele. Un kit de siguranță trebuie să conțină trusa medicală, stingător și două triunghiuri reflectorizante, în timp ce vesta reflectorizantă este necesară doar pentru cei care conduc vehicule cu o greutate de peste 3.5 tone.

”Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, se stipulează în noul act normativ, potrivit Agerpres.ro.


Propunerea de a elimina obligativitatea deținerii unui kit de siguranță pentru motocicliști a fost avansată în principal din considerente legate de spațiul redus de depozitare specific acestui tip de vehicule.


„Mopedele și motocicletele sunt, însă, vehicule de mici dimensiuni, cu spații limitate pentru compartimentare, astfel că șoferii sunt nevoiți, pentru a fi dotați cu toate obiectele specificate, să atașeze spații suplimentare, care pot dezechilibra și pot duce la accidente.

Varianta ghiozdanului care să fie purtat în spate nu este nici ea mai fericită, dacă ne gândim că, în cazul unui accident, indiferent de gravitate, șoferul este catapultat de pe vehicul cu tot cu extinctorul din spatele lui și celelalte obiecte contondente.

În prezent, mulți dintre deținătorii de permis din categoriile AM, A1, A2 și A nici nu sunt informați că au aceeași obligație ca șoferii autovehiculelor de transport pasageri, motiv pentru care sunt, uneori, o țintă sigură pentru amenzi”, precizează inițiatorii propunerii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 43 queries | Mysql time :0.038620 (s)