News Flash:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Românii vor putea susține examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere oriunde în ţară

13 Martie 2024
123 Vizualizari | 0 Comentarii


Potrivit unei legi promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis, românii vor avea posibilitatea să susțină examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere în orice loc din țară, nu doar în localitatea de domiciliu. Cu toate acestea, examenul practic va continua să fie susținut conform regulilor și condițiilor actuale.

„Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii.Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința în sensul art. 231 alin. (2) sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc", conform unui amendament adoptat de deputați.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că și proba practică se putea susține oriunde în țară, însă acest aspect a fost eliminat deoarece "autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară", conform raportului comisiilor de specialitate. 


Pe 13 februarie, Legea a fost adoptată de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu voturi unanime.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)