News Flash:

Guvernul analizează solicitarea micilor comercianți

Supermarketurile din România ar putea fi închise sâmbăta și duminica

20 Martie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii

Micii comercianți au solicitat Guvernului închiderea supermarketurilor din România în zilele de sâmbătă și duminică.

”Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 – și magazinele mari, și magazinele mici – să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de 8 ore duminica.Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”, a afirmat Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine.

Proprietarii de mici magazine afirmă că pierderile înregistrate în timpul weekend-ului pot ajunge până la 40% din totalul vânzărilor.

”Efectele se văd foarte simplu din cifre. Sunt scădere de 20-30%, chiar şi 40% din vânzări pe perioada weekendului. În general, clienţii noştri migrează în magazine mari.

Aşa este în toată Europa. Şi considerăm că asta ar sprijini comerţul românesc. Pe de altă parte, ar sprijini foarte mult şi horeca. Pentru că le dă o bulă de oxigen şi lor. Dacă ar fi închise marile magazine, oameni s-ar duce spre comerţul tradiţional să-şi procure strictul necesar”, a mai spus Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine.

Oficialii guvernamentali urmează să se întâlnească din nou cu reprezentanții micii comercianți pentru a clarifica și decide pașii următori.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004865 (s)