News Flash:

Legea a fost promulgată!

Minorii nu mai pot cumpăra energizante în România

12 Martie 2024
122 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform unei noi legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, minorii din România nu vor mai putea achiziționa energizante. Legea impune amenzi considerabile pentru operatorii economici care comercializează sau oferă gratuit aceste produse, cu sancțiuni care pot ajunge până la 30.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

În cazul în care un magazin vinde energizante în mod repetat, acesta poate fi suspendat între 10 și 30 de zile. De asemenea, noua lege interzice vânzarea energizantelor în spitale, inclusiv prin automate amplasate în aceste locații.

,,Interzicerea comercializării băuturilor energizante care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituţii de învăţământ, unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate”, precizează actul normativ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008500 (s)