News Flash:

Cum sa mancam de Sarbatori fara sa ni se faca rau

24 Decembrie 2016
876 Vizualizari | 0 Comentarii
masa de craciun2
Alege portiile mici



Daca vrei sa mananci sarmale, chiftele, friptura de porc, carnati, rulade cu carne, slanina sau alte mancaruri consistente si grase, alege o portie moderata. Evita sa mananci cantitati exagerate si sa le combini pe toate la o singura masa. 



Nu combina cartofii, painea si carnea



Iti va fi mult mai bine si vei putea sa mananci o portie mai mare daca eviti aceasta combinatie pe care o facem cel mai des. Incearca sa mananci carnea cu salate, muraturi sau alte legume preparate simplu, iar painea consum-o doar atunci cand preparatul este mult prea gras si simti nevoia de paine. 



Consuma alcool in cantitati mici



De regula, bauturile alcoolice influenteaza in mod negativ procesul de digestie, astfel ca nu este foarte recomandat sa le consumi in timpul meselor.



Bazeaza-te pe ceaiurile medicinale



La o jumatate de ora dupa o masa copioasa poti sa-ti faci un ceai neindulcit care are rolul sa ajute sistemul digestiv. Opteaza pentru ceaiul de menta, ghimbir, verde sau musetel. 



Respecta pe cat posibil orarul celor 5 mese pe zi



Este de preferat sa ai 3 mese principale si doua gustari pe parcursul unei zile, insa nu manca mai tarziu de orele 21.



Nu manca niciodata desertul dupa masa principala



Considera desertul ca o gustare pe care trebuie sa o iei intre mesele principale. Nu-l manca niciodata imediat dupa masa, ci lasa sa treaca macar 1-2 ore.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005422 (s)