News Flash:

Lucrările de mentenanță și modernizare au fost finalizate!

Au început procesele de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari

13 Mai 2024
83 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Rompetrol Rafinare, parte a Grupului KMG International (Rompetrol), a demarat procesul de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în conformitate cu graficul prestabilit a lucrărilor de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților. Aceste instalații vor fi reintegrate treptat în fluxul de producție, urmând să atingă capacitatea optimă într-un interval cât mai scurt.

Astfel, compania a finalizat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, respectând programul convenit și comunicat tuturor acționarilor încă de la începutul lucrărilor, care au început pe data de 8 martie.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaționale și pe cele de siguranță. Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a afirmat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.


Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), a supervizat desfășurarea lucrărilor, asigurându-se că toate proiectele, indiferent de amploare și importanță operațională, au fost realizate de subcontractori conform cerințelor stabilite de beneficiarul reviziei, respectiv Rompetrol Rafinare.


„Specialiștii Rominserv au fost pe teren zi de zi, timp de aproape două luni și au supervizat fiecare acțiune întreprinsă de companiile subcontractate. În spate este o muncă laborioasă care a început la finalul reviziei din 2022. O revizie generală presupune eforturi și investiții majore, pe care noi trebuie le coordonăm în graficul impus de contextul de piață, care are nevoie de o rafinărie funcțională la capacitate ridicată”, a completat Daniel Brînzoi, Director General al Rominserv.


Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au implicat o investiție de aproximativ 85 de milioane de dolari. Printre cele mai remarcabile se numără înlocuirea reactoarelor din instalația de Hidrofinare Motorină, modernizarea și înlocuirea unor componente și subansamble din Fabrica de Hidrogen și instalația de Cocsare Întârziată. De asemenea, s-a finalizat reconstrucția instalației de Hidrocracare Blândă (MHC).

Aceste lucrări au fost realizate cu contribuția a peste 30 de companii subcontractate, atât din România, cât și din alte țări europene, cu experiență extinsă în proiecte similare de amploare. Reprezentanții acestor companii s-au consultat periodic cu specialiștii din cadrul Rompetrol Rafinare și Rominserv în materie de operațiuni și securitate în conformitate cu politica de siguranță a Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia este o măsură obligatorie și periodică, desfășurată la intervale de patru ani de către Rompetrol Rafinare, cu scopul de a garanta un nivel înalt de siguranță atât pentru instalațiile tehnologice, cât și pentru personalul din cadrul platformei.

Deși contextul fiscal dificil a pus presiune pe Rompetrol Rafinare și alte entități din Grupul KMG International, aceasta a reușit să finalizeze cu succes revizia generală a rafinăriei Petromidia. Compania rămâne angajată în crearea unui mediu propice pentru viitoare investiții în capacitățile de producție, în cazul în care există oportunități viabile de dezvoltare a activelor operaționale.

Pe durata reviziei, Rompetrol Rafinare a asigurat necesarul de carburanți de pe piața internă din stocurile proprii și cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), respectând în același timp contractele comerciale existente.

În 2024, Rompetrol Rafinare își propune să proceseze aproximativ 5 milioane de tone de materii prime, cu obiectivul de a obține volume mari și randamente ridicate de produse albe, incluzând 2,19 milioane de tone de motorină și 1,34 milioane de tone de benzine.

Principali acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român, prin intermediul Ministerului Energiei (44,7%).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006846 (s)