News Flash:

Cartoful crud, un remediu foarte bun pentru mai multe afectiuni. Iata-le

12 Decembrie 2016
1366 Vizualizari | 0 Comentarii
cartof feliat
Imaginea basmalei cu felii de cartof legate în jurul fruntii este probabil binecunoscuta pentru migrene. Dar „merele pamântului”, cum mai sunt numiti cartofii, trateaza si alte afectiuni.

Sanatos si hranitor, cartoful contine amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, precum si minerale (potasiu, fosfor si mangan).

Daca nu este preparat cu grasime, este recomandat persoanelor obeze pentru ca nu îngrasa. Aceasta leguma contine tuberina, o substanta care favorizeaza cresterea copiilor.

Trateaza ulcerul cu suc de cartofi

Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice si a aciditatii gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive, este antispastic si diuretic.

Daca suferi de litiaza biliara, de ulcer sau de gastrita, bea timp de o luna, dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu suc de cartofi.

Se pun doua degete de suc într-un pahar, se completeaza cu apa si cu suc de morcov în aceeasi cantitate. Atentie, sucul se altereaza repede, de aceea trebuie consumat imediat ce a fost preparat. Sunt recomandate soiurile rozalii.

Bun pentru arsuri

Cartoful crud vindeca arsurile, degeraturile, ulceratiile si edemele pleoapelor. Se rad câtiva cartofi, se amesteca cu miere sau cu ulei de masline, se aplica pe locul vatamat si se acopera cu un bandaj, lasând sa actioneze cel putin doua ore. Se schimba cataplasma cu alta proaspata si se continua tratamentul pâna la vindecare.

Alunga migrenele

Pe lânga metoda aplicarii rondelelor de cartofi pe frunte, în cazul migrenelor se mai poate prepara un suc cald de cartofi (câte un sfert de pahar, de trei ori pe zi înainte de masa). Iar ceaiul obtinut din 15 g frunze proaspete fierte în 750 ml apa, strecurat si îndulcit cu miere este bun pentru calmarea tusei.

Elimina parazitii intestinali

De ajutor sunt si cartofii fierti. Consumarea timp de trei zile a unei salate de cartofi amestecati cu ulei de nuca va duce la eliminarea parazitilor intestinali. În crizele de sciatica, se fierb 100 g cartofi în jumatate de litru de apa, se paseaza si se întinde pasta pe un prosop si se aplica pe locul dureros.

alunga migrenele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006849 (s)