News Flash:

Veste bună pentru timișoreni

Reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor

14 Mai 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Constructorul care gestionează reabilitarea Căii Stan Vidrighin se apropie de etapa finală a lucrărilor. În următoarele faze, vor fi realizate diverse lucrări, printre care plantarea a 992 de arbori, instalarea sistemului de iluminat public, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete, precum și turnarea ultimului strat de asfalt.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este stabilit pentru data de 30 septembrie. Până în prezent, constructorul a făcut progrese semnificative și mai are de finalizat diverse aspecte, cum ar fi rețeaua de telecomunicații, iluminatul public, sistemul de irigații, trotuarele, accesul auto și pistele de biciclete, precum și lucrările la suprastructura drumului, inclusiv drumurile laterale. De asemenea, este planificată instalarea echipamentelor pentru automatizarea și alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai. La final, se va turna ultimul strat de asfalt pe întreaga lungime a bulevardului și se va instala semnalizarea rutieră corespunzătoare.

„Ne apropiem de finalizarea celui de-al treilea mare bulevard reabilitat în ultimii ani, după Cetății și Bogdăneștilor. Am atras peste 13 milioane de euro fonduri europene pentru a ține ritmul lucrărilor și pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important. Am avut un șantier complex, am schimbat toate conductele subterane și am modernizat linia de tramvai și întreaga infrastructură auto, velo și pietonală. Urmează turnarea ultimului strat de asfalt și aducerea trecerilor la nivel pentru pietoni și bicicliști. A fost un șantier lung dar absolut necesar. Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere celor care locuiescsau tranzitează zona”,  a declarat primarul Dominic Fritz.


La finalizarea acestei investiții, întreaga linie 4, începând de la Cetății și până la Vidrighin și retur, va fi complet modernizată, oferind timișorenilor posibilitatea de a călători cu noile tramvaie Bozankaya pentru a ajunge la locul de muncă, la școală, la universitate sau în alte cartiere din oraș. Zona verde va fi extinsă pe o suprafață de aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniamentul stradal, iar de-a lungul benzilor de circulație reabilitate vor fi amenajate piste de biciclete și trotuare generoase.

Procesul de modernizare a bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări ample de înlocuire a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze și telecomunicații. Investiția a fost realizată în paralel cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă și canalizare, coordonat de Aquatim.

Lucrările de execuție au început în aprilie 2022 și sunt realizate de către PORR CONSTRUCT SRL, având termen de finalizare 30 septembrie 2024. Valoarea totală a investiției este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care finanțare europeană în valoare de 67.548.089,66 lei (TVA inclus).

Proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan Vidrighin“, este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul ADR Vest, care acționează în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004806 (s)