News Flash:

Întrevedere faţă în faţă între președintele rus și cel chinez

Vladimir Putin, vizită oficială în China

15 Mai 2024
61 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Ministerul Afacerilor Externe chinez a anunțat că președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită în China în cursul acestei săptămâni. Acesta va fi al doilea călătorie a lui Putin în China într-un interval de puțin peste șase luni, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China, pe 16 şi 17 mai”, a transmis purtătorul de cuvânt al ministerului chinez, Hua Chunying.

Aceasta va fi a patra întâlnire directă între cei doi președinți începând cu februarie 2022, de la începutul conflictului din Ucraina.

Înainte de lansarea invaziei, atât Moscova cât și Beijingul subliniaseră caracterul fără limite al prieteniei lor, iar de atunci relațiile lor diplomatice și comerciale s-au consolidat semnificativ.

Rusia a identificat în China un partener economic esențial, în contextul valului de sancțiuni occidentale ca urmare a acțiunilor militare din Ucraina. În schimb, China beneficiază de reduceri semnificative la prețul gazului și petrolului din partea vecinului său.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005834 (s)