News Flash:

Primăria Timișoara transmite!

Lucrările la proiectul Pasajului Solventul avansează

13 Mai 2024
70 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro


Chiar dacă cu o întârziere semnificativă, lucrările la proiectul Pasajului Solventul din Timișoara sunt în desfășurare, conform asigurărilor primăriei locale. Se progresează cu operațiunile complexe necesare pentru împingerea chesonului sub liniile de cale ferată. Executantul pasajului, care începe construcția structurii de aproximativ 70 de metri lungime și 28 de metri lățime în această lună, lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați, potrivit comunicatului municipalității.

Pasajul Solventul, odată finalizat, va conecta zona de vest a orașului cu restul acestuia pe o nouă rută. Va avea o lungime totală de 87 de metri, două benzi de circulație pe sens, o linie dublă de tramvai, trotuare și piste de biciclete și va îmbunătăți circulația în oraș, asigurând legătura între Dâmbovița și Ronaț.

În același timp cu lucrările pentru împingerea tunelului, se desfășoară și montarea conductelor de aducțiune de apă pe cele două rampe, de pe strada Gării și de pe Calea Bogdăneștilor. După finalizarea acestei etape, se va putea trece la amenajarea buclei provizorii pe Calea Bogdăneștilor, ceea ce va permite reluarea circulației tramvaiului 5, după o pauză de 7 ani. În paralel, constructorul pregătește breteaua de drum și trotuarele, lucrări care vor fi realizate în același timp cu construcția chesonului.

Operațiunea de împingere a tunelului sub liniile de cale ferată, pe o distanță de aproximativ 70 de metri, fără a afecta traficul feroviar, se va desfășura dinspre rampa de pe strada Gării spre rampa de pe Calea Bogdăneștilor și va dura două-trei luni, în funcție de condițiile subterane întâlnite.

„Lucrarea de la Solventul este crucială pentru îmbunătățirea modului în care ne deplasăm în Timișoara, fie că folosim mașina, bicicleta sau transportul în comun. Este o conexiune pe care timișorenii o așteaptă de decenii bune și mă bucur că șantierul progresează. Pasajul va schimba radical felul în care zona de vest se conectează cu restul orașului. Practic, va da un impuls major de dezvoltare întregii zone Ronaț, Mehala, Bogdăneștilor, datorită alternativelor de transport moderne pe care timișorenii le vor avea la dispoziție”, declară și primarul Dominic Fritz. 


Investiția totală în proiectul Pasajului Solventul se ridică la suma de 132 de milioane de lei. Din această sumă, 89 de milioane de lei provin din bugetul local, iar suma de 43 de milioane de lei este asigurată prin programul Anghel Saligny.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006061 (s)