News Flash:

S-a întâmplat la Iulius Town Timișoara

Circa 350 de spirometrii realizate de Ziua Internațională a Astmului

13 Mai 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

În decursul a două zile, aproape 350 de persoane au fost evaluate în cadrul unei campanii organizate la Iulius Town Timișoara, în cinstea Zilei Internaționale a Astmului.

Din acestea, aproximativ o sută au prezentat valori sub optimale în ceea ce privește parametrii spirometrici, fiind îndrumate să efectueze investigații suplimentare la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara. Majoritatea acestora au fost diagnosticati cu astm în stadii incipiente și chiar BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică). La această acțiune de evaluare a sănătății respiratorii a populației, opt medici și patru studenți voluntari au fost prezenți zilnic timp de 12 ore.

„Ne-am bucurat de o adresabilitate ridicată. Au venit părinți cu copii care au solicitat să fie investigați micuții. De altfel, în cazul unora dintre copii existau deja suspiciuni de astm.

Le-am recomandat să se îndrepte spre pediatrie pentru investigații suplimentare”, a spus dr. Noemi Suppini, coordonator Laborator Explorari Functionale la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ” Victor Babeș” Timișoara.

„Este prima acțiune de acest fel pe care o organizăm într-un spațiu neconvențional. Vreau sa le multumesc celor de la Iulius Town și îndeosebi lui Ioan Bala, managerul de dezvoltare, ca ne-au primit în „casa” lor.

Este foarte important să conștientizăm oamenii și să monitorizăm sănătatea respiratorie a populației.

Vom continua să organizăm asemenea acțiuni pentru comunitatea din care facem parte”, a transmis prof. dr.Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008037 (s)