News Flash:

Cum sa tratezi iritatiile din zona intima

12 Decembrie 2016
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina1
Zona intima este foarte sensibila, iar sanatatea ei poate fi afectata de anumite obiceiuri de zi cu zi sau de anumite probleme de sanatate. In foarte multe cazuri,iritatiile care apar in zona intima pot fi tratate acasa, deoarece sunt superficiale si iti cauzeaza doar disconfort, noteaza ele.ro. 

Atunci cand tentativele tale de a trata iritatiile nu dispar, este cazul sa te adresezi unui medic pentru a primi un tratament eficace si rapid. 

Pana atunci, iata de ce apar si cum poti scapa de iritatiile zonei intime.

De ce apar iritatiile in partile intime?

Sunt multe cauze care duc la aparitia iritatiilor in zona intima, dar in cele mai multe cazuri de vina poate fi epilarea cu lama sau cu ceara. Epilarea cu lama duce la cresterea unor fire de par pe sub piele si la inflamarea lor, in timp ce epilarea cu ceara face ca pielea sa devina vulnerabila in fata microbilor.

In plus, mai poate fi vorba si despre frictiunea care se produce intre lenjeria intima si piele, frictiune care irita zona si iti creeaza o senzatie neplacuta de mancarime si disconfort.

Umezeala, caldura, imposibilitatea pielii de a respira corespunzator, anumite greseli in igiena intima si nu in ultimul rand o infectie a tractului urinar, toate acestea pot fi cauze ale aparitiei iritatiilor. Iata ce ar trebui sa faci in cazul in care te confrunti cu o astfel de problema.

1. Exfoliaza-ti pielea inainte de epilat

Epilarea se va realiza mult mai usor, iar efectele ei vor fi evitate, daca iti exfoliezi pielea inainte. Prin exfoliere, indepartezi stratul de celule moarte, precum si alte impuritati care se afla pe suprafata pielii, astfel incat riscul de inflamare a foliculilor si de iritare a zonei intime este scazut.

2. Evita epilarea cu lama in cazul in care firele sunt foarte scurte

Asa cum epilarea cu ceara da rezultate doar daca ceara are ce "prinde", asa si epilarea cu lama da rezultate doar daca are ce taia. Asadar, daca ai firele de par foarte scurte, evita sa treci din nou cu lama peste ele, deoarece risti sa te tai si sa-ti iriti pielea foarte tare.

3. Foloseste o crema calmanta dupa epilare

Dupa epilare, cand pielea este foarte sensibila, este recomandat sa-ti aplici o crema calmanta. Incearca una pe baza de aloe vera, care contribuie atat la reducerea senzatiei de durere, cat si la vindecarea microtraumatismelor.

4. Poarta lenjerie din bumbac

Dupa epilare, este recomandat sa porti o lenjerie intima clasica, realizata din bumbac. Lenjeriile tip tanga nu fac altceva decat sa-ti irite pielea din cauza frictiunii. De altfel, lenjeria din bumbac este recomandata pentru purtarea de zi cu zi, deoarece acest material lasa pielea sa respire si sa se refaca si absoarbe umezeala in exces.

5. Foloseste o crema speciala

Stergerea agresiva a zonei intime si partidele energice de sex pot fi si ele un motiv al iritarii pielii. In acest caz, poti folosi o crema sau un unguent de protectie pentru bebelusi, pe baza de vaselina, care ajuta la vindecarea pielii.

6. Foloseste produsele corecte de igiena intima

Igiena intima este foarte importanta, dar uneori ai tendinta de a te lasa dusa de valul produselor din comert si iti iriti pielea fara sa vrei. Produsele pentru igiena intima care sunt parfumate pot irita pielea, de aceea recomandate sunt produsele cu un pH neutru, care nu provoaca mancarimi si disconfort.

7. Consulta un medic

Daca iritatiile din zona intima nu dispar, ba chiar sunt insotite de mancarimi si dureri, este indicat sa mergi la doctor, deoarece poti avea o infectie urinara.

zona intima sensibila probleme sanatate iritatiile disconfort
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)