News Flash:

UIMITOR! Iata radacina care curata ficatul de toxine

12 Decembrie 2016
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat
Mahonia aquifolium este o planta medicinala care are actiune asemanatoare gentianei, in sensul ca este un bun remediu pentru afectiunile digestiveFace parte din familia Berberidaceae si este de origine din America de Nord. Acest arbust creste inalt de cel mult 2 m si este cunoscut si cu numele de mahon. Are tulpina lemnoasa maro-inchis sau gri, frunzele in nuante de verde-inchis, lucioase si dintate pe margini, iar fructele mici, sferice si albastre. Perioada de inflorire este in lunile martie-aprilie, atunci apar flori mici galbene-aurii pe tulpini, cu un parfum delicat, placut. In America de Nord, mahonia este considerata o planta ornamentala foarte frumoasa, de aceea este pozitionata frecvent in parcuri si gradini. Are frunzele verzi pe toata perioada anului, iar fructele ca niste boabe de mazare albastre adunate in manuchiuri, acesta este motivul pentru care este admirata pentru aspectul atractiv.

Din punct de vedere terapeutic planta este utilizata in homeopatie. De la ea se recolteaza radacina, care are substante chimice utile ca de exemplu: berberina si tanin. De asemenea, de la mahonia se folosesc si lastarii care au aceleasi proprietati, ajuta mai ales la purificarea sangelui, contin un inhibitor ce reuseste sa reduca rezistenta bacteriilor la antibiotice. Mahonia este folosita la prepararea unor medicamente utile in tratamentul reumatismului, sciaticii, afectiunilor cutanate (incepand de la cele mai simple cum este acneea si pana la psoriazis).

Mahonia este utilizata si in tratamentul gastritei, ca stimulenat al rinichilor. Radacina este folosita si pentru vopsirea materialelor textile.

mahonia aquifolium afectiunile digestive homeopatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004937 (s)