News Flash:

Distincție onorantă

Actriţa americană Meryl Streep a primit un trofeu Palme d’Or onorific, în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

15 Mai 2024
61 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro


Meryl Streep, celebră actriță americană și legendă a industriei de la Hollywood, a fost distinsă marți seară, în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, cu un trofeu onorific Palme d'Or. Acest premiu îi recunoaște contribuția remarcabilă și locul incontestabil în istoria cinematografiei, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Ai schimbat felul nostru de a vedea femeile în lumea cinematografiei (….), ne-ai oferit o nouă imagine despre noi înşine”, a declarat actriţa franceză Juliette Binoche, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile înainte de a-i înmâna artistei americane acest trofeu onorific.

Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, este deja laureată cu aproape toate premiile de prestigiu din industria divertismentului, inclusiv un record de 21 de nominalizări la Premiile Oscar, din care a câștigat trei. Cu toate acestea, absența sa de la Festivalul de Film de la Cannes a durat 35 de ani.


„Sunt atât de fericită că nu v-aţi plictisit de mine”, a afirmat vedeta americană, vizibil emoţionată, care a purtat o rochie drapată, de culoarea fildeşului.


Acest premiu onorific Palme d'Or marchează o carieră impresionantă începută în 1977 cu rolul din "Julia", continuând apoi cu "Kramer contra Kramer" - interpretare pentru care a câștigat primul ei premiu Oscar în 1979.

Meryl Streep, cunoscută pentru abilitatea sa de a excela în melodrame, a impresionat în filme precum "Iubita locotenentului francez" (1981). Performanțele sale memorabile includ portretizarea unei supraviețuitoare a Holocaustului în "Alegerea Sophiei" (rol pentru care a câștigat al doilea premiu Oscar) și transformarea în Karen Blixen în "Departe de Africa" (1985). În plus, intrarea ei pe scena Festivalului de la Cannes a fost acompaniată de muzica din acest film regizat de Sydney Pollack.

Odată cu înaintarea în vârstă, numărul rolurilor a scăzut, însă Streep s-a adaptat cu succes la comedie, triumfând în 2006 cu rolul din "Diavolul se îmbracă de la Prada".

Cel de-al treilea premiu Oscar din cariera sa a fost câștigat pentru interpretarea lui Margaret Thatcher în filmul "Doamna de fier" (2012), conform agerpres.ro.

În acest an, alte două premii onorifice Palme d'Or vor fi acordate pe Croazetă: unul pentru studioul de animație Ghibli, pe 20 mai, și celălalt pentru cineastul american George Lucas, creatorul francizei "Star Wars", în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului. Ediția cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007460 (s)