News Flash:

Tramvaiul Bozankaya, la un pas sa iasa in trafic. Primaria abia face actele pentru modernizarea statiilor STPT

7 Decembrie 2021
464 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Primaria Timisoara pregateste peste 30 de statii de tramvai pentru noile garnituri turcesti ale orasului. Vor avea peroane scazute, pavaj tactilo-vizual si sisteme moderne de validare si cumparare de bilete. Desi tramvaiul este venit de cateva luni si in curand ar putea fi scos pe traseu, primaria abia face documentatia pentru modernizarea statiilor STPT.
Reprezentantii Primariei Timisoara anunta licitatia pentru modernizarea statiilor de tramvai de la Linia 1 Gara de Nord – Statia Meteo si retur. Este doar primul pas, pentru documentatia tehnica, faza DALI + PT, pentru 34 de statii de tramvai, un sfert din totalul statiilor STPT din oras, potrivit PMT. Doar pentru aceasta faza se pun la bataie 50.000 de euro, iar lucrarile vor incepe probabil abia la sfarsitul anului viitor.

 

„Peronul va fi adaptat la acelasi nivel cu noile tramvaie Bozankaya si va avea pavaj tactilo-vizual si zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai buna delimitare a spatiului. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusa (persoane cu dizabilitati, varstnici, parinti cu carucioare pentru copii etc.), astfel incat sa le permita urcarea/coborarea din tramvai. Statiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video si sistem de afisaj si informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fete ale panoului de afisaj, cu informatii privind timpul de sosire in statie al urmatorului vehicul si alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiente vizuale si auditive”, transmite Serviciul de Comunicare al primariei.

Sisteme de informare moderne
Potrivit aceleiasi surse, in statiile modernizare vor exista si sisteme de informare pentru calatori, care vor arata si disponibilitatea bicicletelor de inchiriat. Vor fi montate panouri voltaice pentru generarea de energie, iar calatorii care vor astepta mijloacele de transport isi vor putea incarca telefoane mobile si vor avea acces la internet wireless gratuit. In plus, va fi implementat si un sistem modern de achizitionare a bicicletelor.

„Calatorul va avea conditii civilizate de asteptare si informatii pentru a-si putea integra calatoria cu alte optiuni – nu doar cu alte mijloace de transport public, dar si cu bicicletele din statii sau cu deplasarea cu trenul in cazul navetei in localitatile de langa Timisoara”, spune primarul Dominic Fritz.

Vor fi modernizate urmatoarele statii: Gara de Nord, Regele Carol I, Piata Mocioni/Sinaia, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Spitalul de copii, Piata 700, Libertatii, Continental, Prefectura, 3 August, Piata Traian (toate tur-retur, cate 2 statii); Printul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babes, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piata Badea Cartan.

Lucrarile, poate prin 2023
Licitatia ar urma sa fie pornita in aceasta saptamana pe SEAP – Sistemul Electronic de Achizitii Publice, mai informeaza PMT, astfel ca nu stim inca data pana la care se vor putea depune ofertele. Iar durata contractului, estimat la 250.000 de lei cu TVA, adica in jur de 50.000 de euro, va fi de opt luni. Mai e mult pana sa inceapa insa lucrarile, pentru ca licitatia pentru executie poate fi facuta doar in baza unui proiect tehnic. Cel mai probabil lucrarile vor incepe la finele lui 2022 sau chiar la inceputul anului 2023. Noile statii vor avea o durata de viata de cel putin 24 de ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004879 (s)