News Flash:

VIDEO - Cea mai simpla metoda de a cultiva un lamai chiar la tine acasa

10 Decembrie 2016
877 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie si ulei
Multe dintre plantele de pe acest Pamant isi au originea dintr-o samanta mai mica sau mai mare, dar care asezata in sol fertil si ingrijita corespunzator va germina si apoi se va dezvolta chiar sub ochii nostri.
Cati dintre noi nu ne-am dori un lamai in propria locuinta care sa ne bucure cu rodul lui plin de culoare si parfum? La drept vorbind, nici nu este greu acest lucru si putem obtine un lamai sau mai multi punand la incoltit semintele extrase dintr-o lamaie pe care o cumparam de la cel mai apropiat magazin alimentar.
Pentru inceput taiem lamaia in doua si scoatem usor toti samburii din ea. Ii punem apoi intr-o strecuratoare sub jetul de apa de la chiuveta pentru a putea fi curatati foarte bine de pulpa. Vom observa ca fiecare samanta are sub coaja un mic mugure care va incolti destul de repede in conditii propice.
In pahare de plastic perforate punem pamant fertil mai mult de jumatate din capacitatea acestora, apoi asezam 5-6 samburi de lamaie in fiecare dintre ele. Acoperim totul cu inca putin pamant, apoi udam foarte bine.
Pentru a pastra constanta umiditatea in sol vom pune deasupra pamantului din pahar un servetel de bucatarie peste care turnam apa. Peste cinci zile vom verifica stadiul germinarii samburilor si vom observa ca deja unul sau mai multi muguri verzi vor sa iasa la lumina.
Dupa inca trei zile plantutele vor creste vizibil si rand pe rand vom avea mai multe rasaduri de acest fel. Cand firul de lamai are deja 2-3 frunzulite poate fi transferat intr-un ghiveci mai incapator pentru a se putea dezvolta in voie. Cand va creste suficient urmeaza altoirea, insa despre acest subiect vom vorbi intr-un articol viitor.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006481 (s)